6. maj. 2020
Af Malan Joensen

Dronning Silvia: Meget er anderledes i disse dage

Dronning Silvia.
Dronning Silvia.
Foto: Peter Knutson/Kungahuset.se
Den svenske dronning har skrevet et åbent brev til de ældre, deres pårørende og plejepersonale.

Dronning Silvia, der for tiden residerer på Stenhammar Slott sammen med kong Carl Gustaf, har altid haft ældre- og demenssagen som en af sine store indsatsområder.

Dronningens egen mor, Alice Sommerlath, led selv af demens, og efter moderens død i 1997 stiftede dronningen Silviahemmet, som især fokuserer på at hjælpe demensramte.

I denne uge har dronning Silvia skrevet et åbent brev til Sveriges ældre, deres pårørende og personale i ældreomsorgen.

Her understreger dronningen blandt andet, at ældre og demensramte er særligt udsatte i den nye tid, ligesom hun påskønner den indsats, pårørende og plejepersonale hver dag yder for at hjælpe.

- I disse dage er der meget, som er anderledes - ofte også sværere - end det plejer at være. I den pandemi, som nu rammer verden, og som forandrer så mange liv, tænker jeg især på alle jer ældre og demenssyge, som er i en ekstra udsat position. Lige så tænker jeg med taknemmelighed på alle, som arbejder inden for ældreomsorgen og demensplejen med at tage hånd om vore gamle og hjælpe dem med at føle tryghed - af og til under meget krævende omstændigheder. Jeres indsats er uvurderlig, skriver dronning Silvia blandt andet og sender sine varmeste tanker.

Læs mere om: