3. apr. 2020
Af Marianne Singer

Dronning Silvia: Sådan hjalp dronning Ingrid mig

dronning silvia
Dronning Silvia.
Foto: Martin Høien
I et nyt og helt unikt tv-program om den svenske kongefamilies smykker fortæller dronning Silvia, hvor vigtig dronning Ingrid var for hende, da hun var ny i sin kongelige rolle.

Dronning Silvia har tidligere nævnt, hvor meget kong Carl Gustafs faster, danske dronning Ingrid, betød for hende gennem årene.

Og nu understreger den svenske dronning det endnu engang i den nye tv-dokumentarserie "Kungliga smycken" på SVT1 produceret af Sara Bull.

Tæt på juvelerne

I seriens første afsnit, der blev sendt torsdag aften, bliver dronningen således spurgt, hvem der introducerede hende til den svenske kongefamilies historiske smykker i sin tid.

Til det svarer dronning Silvia, at det gjorde hendes svigerinde prinsesse Christina, der boede tæt på kongeparret i Stockholm.

- Men også dronning Ingrid af Danmark, der jo var kongens faster. Hende spurgte jeg med glæde og hun vidste alt, lyder det rosende fra dronning Silvia, der altid har følt sig tryg ved den danske dronning.

Spændende filmklip

Derefter vises et klip fra en sort-hvid film med dronning Ingrid som ung smuk prinsesse i 1933, der er klædt ud som svenske dronning Josefine og bærer det fornemme Kamédiadem.

De fine klip kan ses omkring 37 minutter henne i den unikke tv-dokumentar, hvor man for første gang kommer helt tæt på den svenske kongefamilies smykker.

Se klippet

Udover dronning Silvia fortæller også kronprinsesse Victoria og prinsesse Christina om de pragtfulde smykker i programmet.

Tryk her for at se første afsnit af "Kungliga smycken".

Andet afsnit bliver sendt på SVT1 den 9. april klokken 20.00.

Læs mere om: