Onsdag, 7. september 2016 - af Marianne Singer

Dronning Silvia mindes prins Carl Philips dåb

Dronning Silvia.

Dronning Silvia.

Foto: AOP
Om få dage døbes prins Carl Philip og prinsesse Sofias søn, prins Alexander. Hans farmor, dronning Silvia, husker stadig prins Carl Philips dåb i i 1979.

Selv om det efterhånden er mange år siden, at prins Carl Philip blev døbt, husker dronning Silvia stadig den kirkelige ceremoni tydeligt. 

- Ja, det var noget særligt. Det var faktisk storesøster Victoria, der trådte til og fik styr på situationen, fortæller dronning Silvia til Expressen i forbindelse med, at hendes barnebarn, prins Alexander, skal døbes fredag den 9. september. 

Kronprinsesse Victoria gjorde dengang nøjagtig som sin datter, prinsesse Estelle, da hun under prins Nicolas dåb sidste år fandt en sut frem til sin grædende fætter.  

LÆS MERE: Dronning Silvia fortæller om børnebørnenes interesse

Prins Carl Philip manglede sin pude

Det var dog ikke en sut, men en lille pude, som prins Carl Philip savnede.

LÆS MERE: Din guide: Alt om prins Alexanders barnedåb i Stockholm

- Pludselig begyndte Carl Philip at græde. Han lå på kongens arm. Ingen forstod hvorfor. Kun en person, og det var Victoria. Hun var ikke særlig stor på det tidspunkt, men hun hoppede op fra sin lille stol og løb frem og løftede en lille pude op, som var faldet ned, mindes dronning Silvia.   

Hovedet gjorde ondt

Det viste sig, at prins Carl Philips lille hoved havde hvilet på kongens arm. Og da puden gled ned på kirkegulvet, lå prins Carl Philips hoved på det hårde dekorationsbånd på kong Carl Gustafs uniform.    SE BILLEDERNE: Prins Alexanders første måneder   - Og det gjorde helt klart ondt, men Victoria reddede alt, lyder det leende fra dronning Silvia.   

En lys stund

For dronning Silvia er dåben af prins Alexander en vigtig begivenhed.   – Ja, helt sikkert. Det er det kristne fælleskab og en lys stund, som samler hele familien. Det er vigtigt. Jeg glæder mig enormt meget til dåben.   

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden