16. aug. 2016
Af Marianne Singer

Dronning Silvia tilbage i sit gamle hjemland under OL

dronning silvia
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Arkivfoto: AOP
Svenske dronning Silvia er den næste uges tid sammen med kong Carl Gustaf til OL i Brasilien, hvor hun voksede op.
For dronning Silvia er det altid noget helt særligt at besøge Brasilien. For det var i dette sambaglade, sydamerikanske land, at dronning Silvia levede fra hun var to til hun fyldte tretten år. Nu er dronning Silvia så atter vendt tilbage til sit gamle hjemland, hvor hun indtil den 21. august overværer de olympiske lege i Rio de Janeiro sammen med kong Carl Gustaf. LÆS MERE: Dronning Silvia fortæller om børnebørnenes interesse

Dronning Silvia har et brasiliansk hjerte

Og selv om det ikke var i denne storby, men i São Paulo, at dronning Silvia voksede op sammen med sine forældre og tre ældre brødre, vil besøget nok alligevel vække minder hos den svenske dronning. - Jeg har et brasiliansk hjerte, et tyskt sind og en svensk sjæl, har dronning Silvia, ifølge Svensk Damtidning, tidligere udtalt.

Mødtes under OL

Svensk Damtidning skriver også, at dronning Silvia taler flydende portugisisk og føler sig meget hjemme i den brasilianske kultur. LÆS OGSÅ: Dronning Silvia fejrer kong Carl Gustaf med ABBA-fest For dronning Silvia og kong Carl Gustaf er også selve OL-begivenheden betydningsfuld, idet kongeparret mødte hinanden under de olympiske lege i München i 1972.

Læs mere om: