Efter corona-chok: Nu melder hoffet ud om prins Daniel

Prins Daniel. 

Prins Daniel. 

Foto: Ritzau Scanpix
Efter at der er blevet udtrykt bekymring for prins Daniel i forbindelse med, at han er blevet smittet med corona-virus, udtaler hoffet sig nu for første gang i den forbindelse.

Efter at hoffet torsdag meddelte, at kronprinsesse Victoria og prins Daniel er blevet testet positiv for Covid-19 og befinder sig i karantæne på Haga Slot, lød der bekymring for, hvorvidt prins Daniel var ekstra udsat på grund af sin nyreoperation.

Men nu er der nyt fra hoffet omkring prins Daniels situation.

Venter på vaccine

Svensk Damtidning har spurgt hoffets kommunikationschef, Margareta Thorgren, hvad smitten betyder for prins Daniel, hvis han er i risikogruppen.

- Han er ikke vaccineret, han venter på, at det bliver hans tur under Fas2. Og hvad angår det med risikogruppen, er det lægerne, der foretager denne vurdering. Og prinsen anses ikke for at være i nogen risikogruppe, lyder det fra Margareta Thorgren.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Har milde symptomer

Derefter spørger Svensk Damtidning, om ikke personer, der har gennemgået en nyretransplantation hører til risikogruppen, hvortil Margareta Thorgren siger, at det ikke er noget, som hoffet bedømmer, men den kongelige livlæge og prins Daniels læger.

Derefter fortæller hun, at prins Daniel har milde symptomer og har det relativt godt. 

Har ikke set kongeparret

Margareta Thorgren kommer også ind på, hvornår kronprinsesseparret sidst har mødt kongeparret. 

- Ikke for nylig. Kronprinsesseparret og de øvrige medlemmer af kongefamilien har ikke mødtes på det seneste, siger hun til Svensk Damtidning

For en sikkerheds skyld

I samtalen kommer hoffets kommunikationschef også ind på, at prins Daniel tog coronatesten for en sikkerheds skyld, efter at Victoria var blevet testet positiv.

Og nu har han også symptomer. 

Dronning Silvia har tidligere udtalt, at hun især er bekymret for prinsesse Christina og prins Daniel under pandemien. 

Det vides ikke, hvem der har smittet kronprinsesseparret med coronavirus. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden