Mandag, 9. januar 2023 - af Sofie Nymand

Efter kontroversiel udmelding: Nu ses kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustaf sammen for første gang

Kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria
Kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria
Foto: Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden
Efter sin medvirken i en ny dokumentar er kong Carl Gustaf kommet i modvind. Nu ses han sammen med sin datter, kronprinsesse Victoria, for første gang siden sin kontroversielle udmelding.

For over 40 år siden vakte den svenske konge opsigt ved at udtrykke utilfredshed over ændringen af tronfølgeloven.

Før lovændringen var det formelt kongens søn, Carl Philip, der stod først i arvefølgen, men med ændringen blev det gjort muligt for kvinder at arve den svenske trone.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og dermed blev storesøster Victoria tronarving.

Den senere tid har kongen mødt kritik, efter han i en ny dokumentar endnu en gang har udtalt, at det var uretfærdigt, at prins Carl Philip fik frataget kronprinstitlen.

– Carl Philip blev født som kronprins, og jeg synes fortsat, at loven ikke kan ændres med tilbagevirkende kraft, udtalte kong Carl Gustaf i dokumentaren.

Kongen kritiseres for, at han med udtalelsen ikke støtter op om sin datter, kronprinsesse Victoria, som landets kommende dronning. En datter, som han i højere og højere grad arbejder side om side med.

Siden har kongen meldt ud, at hans udtalelser ikke skal opfattes som kritik mod en kvindelig tronfølger eller mod kronprinsesse Victoria. Og for første gang efter krisen er der taget nye billeder af far og datter sammen.

Foto: Ritzau Scanpix

I øjeblikket er kronprinsessen og kongen i Sälen, hvor de deltager i Folk och Försvars rikskonferens, og det ser bestemt ud til, at far og datter fortsat har et godt forhold.

I forbindelse med besøget benyttede far og datter lejligheden til at stå på langrend.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden