Estelle og kronprinsesse Victoria lagde særlige blomster på graven

Prinsesse Estelle og kronprinsesse Victoria

Prinsesse Estelle og kronprinsesse Victoria

Foto: Martin Høien
I dag er det 100 år siden, at en voldsom tragedie ramte den svenske kongefamilie. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel og deres børn markerede den særlige dag på en smuk måde.

Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel samt deres børn prinsesse Estelle og prins Oscar besøgte i dag i en helt særlig anledning kronprinsesse Margaretas gravsted.

Kronprinsessefamilien var sammen med prinsesse Christina ved kronprinsesse Margaretas grav ved Haga Slot for på vegne af den kongelige familie at hylde hendes minde.

Prinsesse Christina. 
Foto: Ralf Turander for Bonnier Fakta

Prinsesse Christina. 

Kronprinsesse Victoria og Estelle lagde buket

På 100-årsdagen for Margaretas død lagde Victoria og Estelle og de andre en buket margueritter ved gravstenen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Blomsterne minder alle om, at kronprinsesse Margareta i familien blev kaldt ”Daisy”, som er det engelske navn for marguerite-blomsten.

På det svenske kongehus' sociale medieplatforme er der lagt et smukt billede op blomsterne ved graven.

Kongehuset i Sverige har også markeret 100-årsdagen for kronprinsesse Margaretas død med et unikt portræt af hende på de sociale medier.

En voldsom tragedie

Netop i dag, fredag den 1. maj er det præcis 100 år siden, at en voldsom tragedie ramte den svenske kongefamilie, da kronprinsesse Margareta døde i en alder af blot 38 år som mor til fem små børn og gravid med barn nummer seks.

Ny bog om Margareta

I sin nye bog "Hon kallades Margareta" fra Bonnier Fakta prøver hendes barnebarn, prinsesse Christina, at lære sin farmor, der også er dronning Margrethes mormor, bedre at kende.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Birgitta mødte dronning Margrethe

Denne bog og et særligt møde mellem prinsesse Christina og dronning Margrethe samt prinsesse Benedikte kan du læse alt om og se billeder fra i denne uges BILLED-BLADET, der også fortæller alt om kronprinsfamiliens flytning fra Amalienborg til Kancellihuset i Fredensborg.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden