Et brag af en fest: Hurra for Sveriges lille prins

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia

Foto: Martin Høien
Kanonerne bragede løs i Stockholm og flere andre steder i Sverige, da man fejrede landets lille nye prins. I morgen er der flere højtideligheder på programmet.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philips lille søn, som kom til verden fredag formiddag, blev fejret med manér, da kanoner fra klokken 12.00 lørdag affyrede salut fra blandt andet Skeppsholmen i Stockholm.

Hurra for Sofia og Carl Philips søn

Hele 21 skud blev affyret fra kanonerne ved blandt andet Skeppsholmen i Stockholm, og bragene lød med et minuts mellemrum.

Bragene spredte glæde i hovedstaden, hvor mange sikkert råbte et hurra eller to, samt i byer som Göteborg og Karlskrona, hvor der også affyredes salut for den lille prins.

Flere højtideligheder søndag

Den højtidelige salut i dag var den første af en række kongelige ceremonier i weekenden i forbindelse med, at prinsesse Sofia fredag fødte sit og Carl Philips søn nummer tre.

Søndag er der konselj-møde på Stockholms slot, hvor barnets navn afsløres, og derefter er der Te Deum-gudstjeneste i slotskirken, hvor en del af den royale familie deltager.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden