14. jul. 2015
Af af Marianne Singer på Öland

Familien og folket fejrer begejstret kronprinsesse Victoria

Kronprinsesse Victoria, prins Daniel og prinsesse Estelle i selskab med kong Carl Gustaf og dronning Silvia på Victoriadagen.
Kronprinsesse Victoria, prins Daniel og prinsesse Estelle i selskab med kong Carl Gustaf og dronning Silvia på Victoriadagen.
Martin Høien/BILLED-BLADET
Sammen med kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Daniel, tre-årige prinsesse Estelle og jublende fans begyndte kronprinsesse Victoria tirsdag eftermiddag den officielle fejring af sin 38-års dag.

Folk havde stået i kø i flere timer for at få et glimt af de kongelige.

Og præcis klokken 14.03 var tidspunktet endelig kommet, hvor dagens hovedperson, kronprinsesse Victoria, trådte ud foran Sollidens slott på Öland for at blive hyldet på sin 38-års fødselsdag.

Efter en regnfuld morgen var vejret heldigvis klaret op, og Victoriadagen kunne fejres uden at blive alt for våd.

LÆS MERE: TILLYKKE: Kronprinsesse Victoria fylder 38 år

Folket nød kongefamilien

Ved sin side har den svenske kronprinsesse traditionen tro sine forældre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, sin mand, prins Daniel, og også i år datteren, prinsesse Estelle.

Den tre-årige charmetrold holdt trygt sin mor i hånden, men det tog ikke mange sekunder, før hun var klar til at udforske verden på egen hånd.

Folk nød at se den svenske kongefamilie, som viste sig med store smil foran de mange fremmødte, som er klar til at lykønske deres kronprinsesse med søde ord, gaver og kram i løbet af eftermiddagen.

Kronprinsesse Victoria smukt klædt

Kronprinsesse Victoria er i dagens festlige anledning iklædt en smuk, mønstret kjole og et par høje sandaler.

Tirsdag aften, kl. 18.30, slutter resten af familien sig til fejringen, når der er en stor koncert på den nærliggende Borgholm Idrætsplads med kendte, svenske kunstnere.

I år kan publikum glæde sig over, at nygifte prins Carl Philip og hans smukke hustru, prinsesse Sofia, og prinsesse Madeleine med sin mand, Chris O’Neill, igen er med på første række.

Prinseparret returneret fra bryllupsrejse

Prinseparret er næsten lige kommet hjem fra deres romantiske bryllupsrejse, mens det er første gang, at prinsesse Madeleine igen ses til et officielt arrangement efter fødslen af sønnen prins Nicolas den 15. juni.

Under koncerten vil Victoria også igen uddele Victoriastipendiet, som i år går til svømmeren Sarah Sjöström.

I år optræder blandt andre Sven Bertil Taube, Carola Häggkvist og John Lundvik.

Læs mere om: