9. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Første gang i lang tid: Victoria og Daniel byder indenfor i privaten

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Foto: Lars H. Laursen
For kronprinsesse Victoria og prins Daniel var det en fornøjelse at byde en helt speciel person indenfor i deres private hjem.

For første gang i meget lang tid åbnede kronprinsesse Victoria og prins Daniel dørene til deres private hjem på Haga Slot i forbindelse med en officiel opgave for kongehuset.

Som følge af corona-restriktionerne i Sverige har kronprinsesseparret længe udelukkende optrådt digitalt hjemme fra Haga Slot, når de var på arbejde for kongehuset

Stor fornøjelse for Victoria og Daniel

Det var en kæmpe fornøjelse for Victoria og Daniel at byde velkommen til Shilan Caman, der er forsker ved Rättsmedicinalverket, der er myndigheden med ansvar for blandt andet retspsykiatri og retsmedicin.

Fortalte om vold i nære relationer

Under mødet med kronprinsesseparret i de smukke rammer på Haga fortalte Shilan Caman om sin forskning samt om den afhandling, hun har skrevet om dødbringende vold i nære relationer.

Shilan Caman er forsker ved afdelingen for retspsykiatrien, og hendes forskning har fuld fokus på at forstå gerningspersoners drivkraft og motiv.

For Victoria og Daniel var det interessant at høre om de resultater, deres gæst er nået frem til via sin forskning.

Victoria lyttede efter

Og for især kronprinsesse Victoria er samtalen med forskeren Shilan Caman et godt fundament, når hun fremadrettet i forbindelse med officielle opgaver skal være med til at rette opmærksomhed mod det store samfundsproblem, som vold i nære relationer er.

Læs mere om: