29. jun. 2020
Af Niels Burgos

Gang i den: Se hvem der skal underholde Victoria på fødselsdagen

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria.
Foto: Mega
Den 14. juli fylder kronprinsesse Victoria 43 år. Selv om fejringen bliver anderledes, er der alligevel sørget for overraskelser.

Solen plejer at skinne fra en skyfri, svensk himmel den 14. juli. Kong Carl Gustaf plejer at synge for i fødselsdagssagen "Ja. må hon leva". Publikum plejer at stå tæt i slotsgården på sommerslottet Solliden for at få et glimt af dagens fødselsar, kronprinsesse Victoria og hendes familie.

Men coronavirus har i år spændt ben for "plejer". Festen bliver en ganske anden. når Victoria fylder de 43 år den 14. juli. Og det bliver første gang i 40 år, at den traditionsrige dag ændres.

Et brag af en koncert

Først og fremmest: Ingen store menneskemængder. De mange hundrede tegninger og små gaver, som børn hvert år har overrakt til deres kronprinsesse, kommer ikke til at findes i år. Og der bliver ingen fællessang i slotsgården på Solliden.

Og det kunne jo altsammen lyde vældig trist. Men fejres, dét skal Victoria. Der er derfor lagt op til en stor, tv-transmitteret fødselsdagskoncert fra Borgholm Slot - hvor navnene på mange af dem, der skal optræde, endnu holdes hemmelige. Men det vides, at gruppen "The Mamas" bliver et af hovednavnene. Det var de fire svensk-amerikanske sangerer, der vandt Sveriges Melodi Grand Prix - Melodifestivalen - og senere optrådte ved det særige eurovision-show i Rotterdam. Og de skal nok sørge for at sætte gang i Victorias fødselsdagsfest.

https://imgix.billedbladet.dk/mamas.jpg
Tha Mamas
Foto: Eurovision

Læs mere om: