8. feb. 2021
Af Marianne Singer

Gravide prinsesse Sofia vakte opsigt i dansk design

Prinsesse Sofia ved ankomsten til eksamensceremonien. 
Prinsesse Sofia ved ankomsten til eksamensceremonien.
Foto: Ritzau Scanpix
Prinsesse Sofia så smuk og stilfuld ud i dansk design, da hun var på sin seneste kongelige opgave.

Prinsesse Sofia ankom i flot stil, da hun i sidste uge deltog i Sophiahemmet Högskolas virutelle eksamensceremoni.

I dagens særlige anledning var prinsessen, der er gravid i ottende måned med sit og prins Carl Philips tredje barn, smart og varmt klædt på fra top til tå.

Lyste op

Mest iøjnefaldende var prinsessen skønne vinterfrakke i sart rosa, der, ifølge Ufo No More, er kreeret af det danske brand Co’Couture.

https://imgix.billedbladet.dk/20210205-152120-3-1920x2879we.jpg
Foto: Ritzau Scanpix

Ifølge branchebladet Tøj er det Iben Balskilde Laursen og Julie Christine Rasmussen, der står bag Co’Couture, førstnævnte arbejder med salg og sidstnævnte med design.

De to kvinder mødtes i 2014 gennem tidligere job og fik i 2015 muligheden for at starte Co’Couture op som et selvstændigt brand under New Nordic Brand House.

Også svensk design

Til frakken bar prinsessen en ny bluse og en nederdel fra svenske House of Dagmar, en taske fra Mix & Match, høje støvler fra Stinaa J og tjekkede øreringe fra Maria Nilsdotter.

https://imgix.billedbladet.dk/20210205-152118-6-1920x2880we.jpg
Foto: Ritzau Scanpix

Prinsesse Sofia er tæt knyttet til Sophiahemmet, hvor hun under coronakrisen har hjulpet plejepersonalet med forskellige opgaver.

Udnævnt til ærespræsident

I 2016 blev hun udnævnt til ærespræsident for Sophiahemmet og efterfulgte dermed prinsesse Christina, kong Carl Gustafs søster, som havde været ærespræsident siden 1972.

Tidligere har prinsesse Sofia lykønsket de nyuddannede sygeplejersker fra Sophiahemmets högskola ved en ceremoni på Stockholms rådhus.

Læs mere om: