Lørdag, 13. marts 2021 - af Marianne Singer

Hoffets hemmelige plan: Det sker efter prinsesse Sofia har født

Prinsesse Sofia. 
Prinsesse Sofia. 
Foto: Ritzau Scanpix
Der er flere grunde til, at kongehuset kommer til at gøre tingene anderledes end de plejer, efter at prinsesse Sofia har født.

Det ser ud til, at kongehuset ikke kommer til at følge de sædvanlige tradtioner omkring kongelige fødsler, når prins Carl Philip og prinsesse Sofia byder deres tredje barn velkommen omkring 1. april.

Og det af flere grunde, skriver Svensk Damtidning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Historisk fødsel

Prinseparrets tredje barn er nemlig det første kongelige barn, der kommer til verden, efter at kong Carl Gustaf den 7. oktober 2019 besluttede, at prinsesse Madeleine samt prins Carl Philips børn ikke længere hører til kongehuset og ikke længere er kongelige højheder.

Det vides derfor endnu ikke, om den kongelige fødsel dagen efter vil blive markeret med en salut på 21 skud fra Skeppsholmens salutstation, som det ellers er tradition, nu hvor barnet ikke er en del af kongehuset. 

Derudover kommer også pandemien til at påvirke, hvad der kommer til at ske efter fødslen.

Ingen presseseance

Således har hoffet efter sigende denne gang ikke planlagt et officielt pressemøde med den nybagte far prins Carl Philip på hospitalet, som det ellers har været tradition. 

- Når det gælder selve fødslen, så kommer coronavirus til at påvirke. Pandemien gør, at det bliver lidt anderledes denne her gang, siger kommunikationschef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning. 

Hofmarskallen informerer

Hun fortæller endvidere, at hofmarskallen sender et kommuniké ud, som man plejer ved en kongelig fødsel, og information om de forskellige ceremonielle dele. 

Det er under konseljen (et slags statsråd, red.) på Stockholms slott, at kong Carl Gustaf normalt informerer regeringen om det kongelige barns titel, navn og hertugdømme samt vidnesbekræftelsen, hvor blandt andet statsministeren har fået det nyfødte barn at se. 

Ifølge Svensk Damtidning siger Margareta Thorgren, at også en coronavenlig taksigelsesgudstjeneste Te Deum er en mulighed denne gang 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden