Lørdag, 19. juni 2021 - af Trine Larsen

Husker du dette? Kongelig OL-kærlighed

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia
Foto: Ritzau/Scanpix
I dag kan det svenske kongepar, kong Carl Gustaf og dronning Silvia fejre 45 års bryllupsdag - en livslang kærlighed, som tog sin begyndelse ved De Olympiske Lege i 1972 i Vesttyskland. Husker du mon deres fantastiske bryllup?

I dag er det 45 år siden, at dette smukke bryllupsbillede blev taget i Stockholm.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Daværende kronprins, kong Carl Gustaf giftede sig med den tysk-brasilianske Silvia Sommerlath og hele verden så med.

Kærligheden mellem kongen og Silvia Sommerlath begyndte fire år før, ved Det Olympiske Lege i München, hvor Silvia Sommerlath var OL-værtinde og straks efter begyndte rygterne om, at kongen var forelsket. Den ellers eftertragtede ungkarl med masser af damer i sit liv var slået omkuld. Det sagde, ifølge kongen selv, klik og var kærlighed ved første blik.

Og fire år senere, dagen før sin 30 års fødselsdag, 12. marts 1976 forlovede kongen sig med Silvia Sommerlath, og parret blev gift i Storkyrkan i Stockholm 19. juni.

At finde kærligheden til OL er der også andre kongelige, som kender til. Vores egen kronprins Frederik var til OL i Sidney, da han på en natklub mødte Mary Elizabeth Donaldson og forelskede sig. Også de prøvede kærligheden af i fire år, inden de giftede sig 14. maj 2004.

Så ligesom for den danske kronprins, der måtte lagt væk for at finde kærligheden, skete det også for den svenske kronprins, for Silvia har ikke alene sit hjerte i Sverige, men også i Tyskland og Brasilien.

Tre børn og otte børnebørn senere kan kongeparret i dag ønske hinanden tillykke med 45 års ægteskab - på godt og ondt. Og det "klik", kong Carl Gustaf følte, da han første gang så den smukke Silvia med det mørke hår og de spillede brune øjne, er intakt.

 

Og kongeparret kan ikke alene feres deres flotte 45 år sammen, de kan også glæde sig over, at næste generation, med kronprinsesse Victoria og hendes prins Daniel, er så populære, at det lover godt for det svenske monarki.

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden