Søndag, 22. januar 2023 - af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Hvorfor er prinsen henvist til anden række?

Kong Carl Gustaf, prins Daniel, dronning Silvia og kronprinsesse Victoria til Nobelprisuddelingen i Stockholm 10. december 2022.
Kong Carl Gustaf, prins Daniel, dronning Silvia og kronprinsesse Victoria til Nobelprisuddelingen i Stockholm 10. december 2022.
Foto: Ritzau Scanpix
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
I BILLED-BLADET forleden så jeg det svenske kongepar sidde ved siden af kronprinsesse Victoria ved Nobelprisuddelingen, mens prins Daniel var henvist til anden række. Hvordan kan det være? Har det noget med hans status i kongehuset at gøre?
Med venlig hilsen
H. Olesen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære H. Olesen
I officielle sammenhænge vil kronprinsesse Victoria altid have en vis forrang i forhold til sin mand, idet hun er Sveriges tronfølger. Daniels status og titler som prins af Sverige og hertug af Västergötland følger da også hustruens. Man vil dog altid forsøge at behandle dem ligeværdigt, når de følges som par, ligesom kronprins Frederik og kronprinsesse Mary bliver det – for de er jo netop et par. Ved uddelingen af Nobelpriserne i Stockholm d. 10. december 2022 så jeg da heller ikke det samme som dig. Kongeparret var, efter min bedste overbevisning, placeret på forreste række, mens kronprinsesse Victoria og prins Daniel sad ved siden af hinanden på rækken bagved. Set med danske øje var uddelingen som bekendt speciel, idet professor Morten Meldal fra Københavns Universitet modtog Nobelprisen i kemi – i øvrigt præcis 100 år efter, at professor Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik.
Venligst
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden