11. mar. 2021
Af Marianne Singer

I aften mødes Victoria med familien: Derfor skal ingen bære mundbind

Kongeparret og kronprinsesseparret. 
Kongeparret og kronprinsesseparret.
Foto: Ritzau Scanpix
Der er en særlig grund til, at kronprinsesse Victoria og hendes familie ikke behøver bære mundbind, når de i aften deltager i en mindegudstjeneste i Drottningholms slotskirke.

Det var et chok for mange, da det viste sig, at prins Carl Philip og prinsesse Sofia var smittet med coronavirus, efter at de i november havde deltaget i en begravelse af Silvias bror med resten af den svenske kongefamilie.

Heldigvis blev ingen smittet af prinseparret.

Samles samme sted

Torsdag aften samles den svenske kongefamilie endnu engang i Drottningholms slotskirke, denne gang for at mindes de mere end 13.000 personer, der er døde under pandemien det seneste år, og for at give kraft, håb og fremtidstro til alle.

Med til mindeaftenen er både kong Carl Gustaf, 74, dronning Silvia, 77, kronprinsesse Victoria, 47, og prins Daniel, 43, samt prinsesse Christina, 77, og hendes mand, Tord Magnuson, 79.

Ingen mundbind

I den forbindelse har Svensk Damtidning spurgt hoffet kommunikationschef Margareta Thorgren, hvilke tanker kongehuset har gjort sig om faren for coronasmitte

Dertil svarer Margareta Thorgren, at kong Carl Gustaf og dronning Silvia er vaccinerede, men ikke kronprinsesseparret.

Hun ved endnu ikke, om prinsesse Christina og hendes mand er vaccinerede mod Covid-19.

- Men fremfor alt kommer mindegudstjenesten til at være coronasikret. Kongefamilien følger sundhedsmyndighedernes restriktioner ekstremt nøje. Og der kommer ikke til at være mere end otte mennesker i kirkerummet. Så alle kan holde afstand, lyder det endvidere fra Margareta Thorgren, der også forklarer, at kongefamilien ikke kommer til at bære mundbind, fordi alle i kirken kommer til at holde en coronasikker afstand.

Sendes på tv

Læs mere om: