På svær årsdag: Den svenske kongefamilie sørger med nationen

Kong Carl Gustad, dronning Silvia, prins Daniel og kronprinsesse Victoria.

Kong Carl Gustad, dronning Silvia, prins Daniel og kronprinsesse Victoria.

Foto: Ritzau Scanpix
Victoria og Daniel deltager sammen med kongeparret i en mindegudstjeneste for de mange mennesker, der er døde under pandemien, som bliver vist på tv torsdag.

Ligesom mange andre lande har også Sverige været hårdt ramt af coronavirus.

Nu er det, ifølge Svensk Damtidning, blevet meldt ud, at kong Carl Gustaf og dronning Silvia sammen med kronprinsesse Victoria og prins Daniel deltager i en mindeceremoni for de mange mennesker, der er døde under corona-pandemien, og som bliver sendt på SVT torsdag aften.

Stor sorg

Mindegudstjenesten finder sted i Drottningholms slotskirke ved Drottningholm Slot, kongeparrets residens.  

- H. M. Kongen og hans familie byder ind til en mindegudstjeneste for at markere, at det torsdag den 11. marts er et år siden, det første corona-dødsfald blev noteret i vores land, forlyder det. 

- I dag er næsten 13.000 svenske medborgere døde under pandemien i det forgangne år og i den stund, der nu hersker i samfundet og verden, samles den kongelige familie til en enkel gudstjeneste sammen med det svenske folk for at finde tro på fremtiden, håb og kraft i det, som er vores og verdens nu, lyder det endvidere, ifølge Svensk Damtidning.

Samledes til begravelse

Kongen, dronningen, kronprinsesse Victoria og prins Daniel deltager i mindegudstjenesten, der ledes af kongefamilien præster, Johan Dalman og Michael Bjerkhagen.

Det var også i Drottningholms slotskirke, at kongefamilien samledes sidst i november for et sidste farvel til dronningens bror, Walther Sommerlath, der var død af alzheimer.

Ingen blev smittet

Få dage efter viste det sig, at prins Carl Philip og prinsesse Sofia var blevet smittet med coronavirus.

Men heldigvis havde de ikke smittet resten af familien. 

Allerede i efteråret deltog kongeparret i en lignende ceremoni under pandemien ved den nationale mindesgudstjeneste i Uppsala domkirke. 

Kongeparret er blevet vaccineret mod Covid-19.

Kongeparret under mindegudstjenesten i Uppsala den 31. oktober. 
Foto: Ritzau Scanpix

Kongeparret under mindegudstjenesten i Uppsala den 31. oktober. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden