Lørdag, 11. december 2021 - af Malan Joensen

Kong Carl Gustaf dropper festivitas på kongeslottet

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf til Nobelmiddag på kongeslottet i december 2019. 
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf til Nobelmiddag på kongeslottet i december 2019. 
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
I denne weekend skulle den traditionelle middag for Nobelprismodtagerne have fundet sted, men det kan ikke lade sig gøre.
Nobelfestlighederne i Sverige plejer at være blandt de allerstørste begivenheder i kongeligt regi, hvor man kan være sikker på at se kongefamilien i fantastiske rober både på rådhuset i Stockholm til den fornemme banket og til kong Carl Gustafs middag for prismodtagerne på kongeslottet dagen efter.   
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Tidligere år har der ved de to fester været et overflødighedshorn af smukke kjoler og glimtende diademer at se på dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia.   
  På grund af coronapandemien er festlighederne dog for andet år i træk igen en nedskaleret begivenhed, og også i år er den fornemme middag på kongeslottet aflyst.   
  Der var heller ingen fornem banket eller dans for de sædvanligvis op mod 1300 gæster fredag aften, og mens modtagerne af Nobels Fredspris, den russiske journalist Dmitry Muratov og den filippinske journalist Maria Ressa, fik overrakt prisen på norsk jord tidligere på fredagen, har de øvrige modtagere fået prisen i deres respektive hjemlande for at undgå smitte.   
  Til forskel fra 2020, hvor banketten også var aflyst og kong Carl Gustafs tale blev holdt virtuelt, deltog et kongelige firkløver bestående af kongen, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prins Daniel dog fysisk på rådhuset fredag aften, hvor der var samlet omkring 300 gæster til en festlig ceremoni.   
  Ifølge Aftonbladet vil alle prismodtagere fra 2020 og 2021 blive indbudt til Nobelfest næste år - eller det år, hvor det igen kan lade sig gøre at afholde en stor banket på Rådhuset i Stockholm.   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden