6. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kong Carl Gustaf havde Silvia ved sin side på følelsesladet aften

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Arkivfoto: Martin Høien
På en storslået og smuk aften med store følelser holdt Sveriges kong Carl Gustaf med dronning Silvia ved sin side en tale til nationen.

Kong Carl Gustaf holdt på en aften med store følelser og med dronning Silvia ved sin side en tale til sine landsmænd og -kvinder.

I anledning af Sveriges nationaldag den 6. juni holdt kongen tale fra Stockholms Slot.

Carl Gustaf og Silvia på slottet

Talen fra Logården på slottet blev vist på den nationale tv-kanal SVT på en nationaldag, som på grund af coronakrisen blev meget anderledes end normalt.

Carl Gustaf og Silvia var dog i hovedrollerne som normalt.

Flaget på halv stang

– Kære alle jer som fejrer nationaldag, i dag flager vi for Sverige. Men rundt omkring i vores land, er der blevet flaget på halv stang mere end normalt dette forår. Det har været en svær tid for mange, tusindvis af mennesker har mistet familiemedlemmer og venner. Andre har mistet deres job. Dåb, bryllup og begravelser, vigtige ceremonier i livet er blevet aflyst eller udsat. Og fremfor alt kan fremtiden synes uvis, ikke mindst for de studenter, som nu skal tage deres første skridt i voksenlivet, sagde kongen i sin tale.

Kongen hyldede også alle dem, som under pandemien har kæmpet ekstra hårdt for at hjælpe andre.

Heroisk indsats

– Beundringsværdige og heroiske indsatser er blevet ydet af mange i forskellige dele af samfundet, ingen nævnt og ingen glemt. En stor tak til jer alle. Nu gælder det om at holde ud. Sverige er et rigt land i mange henseender, men vores allerstørste ressource er viljen til at hjælpe hinanden, lød det desuden fra Carl Gustaf på den store festaften i Sverige.

Silvia var med

Under hele talen var dronning Silvia ved kongens side og var med til at understrege, at Sverige kan regne med kongeparret i denne udfordrende tid.

Isoleret på Stenhammars Slot

Siden marts har Carl Gustaf og Silvia været isoleret på Stenhammars Slot i Sörmland.

På nationaldagen var det dog en fornøjelse for dem at være på Stockholms Slot og være en del af i SVT’s transmission fra fejringen af nationaldagen.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/nyforsidebb23_1.jpg

Læs mere om: