5. maj. 2016
Af Juliane Olsen

Kong Carl Gustaf: Kronprinsesse Victoria har en hel anden sikkerhed

Kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria
Kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria
Foto: AOP
Når kronprinsesse Victoria en gang skal overtage tronen, vil hun have en hel anden alder og sikkerhed, end kong Carl Gustaf i sin tid havde.
Den 70-årige kong Carl Gustaf har netop fejret sin runde fødselsdag, men selv om alderen stiger har han ingen planer om at abdicere. Dog mener han, at 38-årige kronprinsesse Victoria vil have et helt andet fundament for at overtage tronen, end han selv havde.

Mors Dag: Her er den perfekte gave

- Hun ved, hvad hun vil på en helt anden måde. En anden sikkerhed og selvtillid. Jeg var meget usikker, siger han ifølge det svenske ugeblad Svensk Damtidning. LÆS MERE: Kong Carl Gustaf om prinsen: Et smukt og fint barn

Kong Carl Gustaf var ung konge

Kong Carl Gustaf var selv 27 år, da han i 1973 overtog den svenske trone, og dermed var folk omkring ham ofte meget ældre. Den svenske konge fortæller, at han altid var den yngste dengang, men at han nu meget snart vil indtræde i rollen som den ældste. Derfor mener kong Carl Gustaf, at det vil blive meget lettere for kronprinsesse Victoria at varetage opgaven.

Kong Carl Gustaf taler ud

Interviewet er lavet af den svenske journalist Bengt Hansell, der har talt med kong Carl Gustaf om hans rolle som monark. Dele af radiointerviewet, hvor kong Carl Gustaf fortæller om sin overtagelse af tronen, blev sendt om morgenen den 28. april. Det fulde interview med Sveriges Radio blev sendt i forbindelse med kongens fødselsdag den 30. april.

Læs mere om: