Søndag, 16. februar 2020 - af Ulrik Ulriksen

Kong Carl Gustaf efter kæmpe skandale: Det må bare ikke ske!

Foto: Aller Foto
Nu udtaler Sveriges konge sig i forbindelse med en stor skandale, der har overrasket og rystet mange af hans landsmænd i den seneste tid.

Kong Carl Gustaf af Sverige elsker sport, og han følger flittigt med, når hans landsmænd- og kvinder er i ilden i eliteidrættens verden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den senere tid har et par store skandaler i svensk idræt rystet både kong Carl Gustaf og mange andre svenskere.

Kong Carl Gustaf reagerede

Kongen kom med en reaktion på den kedelige sag, da han var tilskuer til skiløbet Ski Tour 2020 i Östersund.

To store dopingskandaler med eliteudøvere er blevet afsløret de seneste måneder, og det er stjernebryderen Jenny Fransson og terrænløberen Robel Fihsa, som er anklaget for at have brugt doping for at nå medaljepodiet.

Doping og snyd i elitesport er helt uacceptabelt ifølge Carl Gustaf.

– Det er virkelig, virkelig kedeligt for svensk idræt, og vii må forsøge få styr på det her på bedste vis, siger kongen til det svenske medie  Aftonbladet.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Ingen undskyldning

Carl Gustaf mener ikke, at der er nogen undskyldning for at bruge kunstig hjælp til at nå topform og dermed medaljer, hæder og ære samt penge.

– Man må bare have styr på, hvad man propper i sig. Det må bare ikke ske, lyder det fra det royale overhoved, som dog har medlidenhed med dopingsynderne.

Det er synd

– Det er synd, at de gør det, hele deres fremtid bliver forstyrret og ødelagt. Der er ingen, som vil omgås med en sådan person, siger kongen till Aftonbladet.

Foto: Aller Media

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden