11. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kong Carl Gustaf overrasker på direkte tv

Kong Carl Gustaf
Kong Carl Gustaf
Foto: Ritzau/Scanpix
Kong Carl Gustaf bød på lidt af en overraskelse, da han pludselig dukkede op i direkte tv-transmission mandag aften.

Sveriges kong Carl Gustaf dukkede pludselig op midt i en direkte tv-transmission mandag aften i svensk TV 4, der bød på ”Sammen mod cancer”-indsamlingsshow.

Det svenske svar på ”Knæk Cancer” havde mange vigtige punkter på programmet i bestræbelserne på at samle penge ind til forskning og behandling af landets kræftpatienter,

Blandt aftenens indslag var flere bevægende historier om svenskere, der har haft kræftsygdom inde på livet, og så var der også god musik og underholdning med blandt andre Benjamin Ingrosso.

Kong Carl Gustaf var højdepunktet

Det store højdepunkt var dog, da kong Carl Gustaf uanmeldt dukkede op på skærmen i et indslag, som ikke var annonceret af aftenens værter eller andre.

Det var en fin overraskelsen, og anledningen var, at kongen er protektor for Cancerfonden, der i øvrigt i år fylder 70 år.

Lever i speciel tid

– Vi lever i en speciel tid, en pandemi. Mange føler utryghed og ensomhed. Endnu sværere kan det være for dem, som lever med en cancerdiagnose. De som måske er ekstra følsomme for infektioner, og som er helt afhængige af den behandling, som nu er så hårdt belastet. I aften tænker jeg på dem og på deres pårørende, sagde kongen og fortsatte.

Det er fantastisk

– I løbet af min tid har kræftforskning taget enorme skridt i den rette retning. Det er fantastisk. Men det er også vigtigt, at vi ikke stiller os tilfredse. Forskningen skal fortsætte, så at flere liv kan reddes, og så flere kan føle håb for fremtiden, lød det fra Carl Gustaf.

Læs mere om: