21. sep. 2016
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Victoria i New York samtidig med Mary, Madeleine og Letizia

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria.
Arkivfoto: AOP
Mange af de store kongelige navne er i New York i forbindelse med FN's generalforsamling, deriblandt kronprinsesse Victoria, dronning Letizia, kronprinsesse Mary og prinsesse Madeleine.

I forbindelse med årets store generalforsamling i FN´s hovedkvarter er der i år endnu engang yderst fornemme gæster på besøg i New York, hvor arrangementet foregår.

Ud over mange af verdens regeringsledere og vigtige beslutningstagere, er også også et stort antal kongelige i byen med hver deres agenda.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary deltog i quiz i folketinget

Kronprinsesse Mary har vigtige arbejdsopgaver

Kronprinsesse Mary begyndte allerede sit travle program mandag, hvor hun fulgte op på den store Women Deliver-konference i maj i København med en Women Deliver-reception.

Derudover har kronprinsesse Mary en lang række vigtige arbejdsopgaver som højtprofileret medlem af det internationale panel High Level Task Force, der blandt andet fokuserer på ligestilling, kvinder og pigers rettigheder og indflydelse for unge, og som protektor for FN’s Befolkningsfond (UNFPA).

Kong Felipe følges med dronning Letizia

Også spanske kong Felipe er sammen med sin hustru, dronning Letizia, på visit i The Big Apple.

Dronning Letizia havde som noget af det første et møde med generalsekretær i verdenssundhedsorganisationen WHO, Margaret Chan, der for en uges tid siden modtog kronprinsesse Mary i forbindelse med et stormøde i WHO i København.

Kronprinsesse Victoria har prins Oscar med

Kronprinsesse Victoria har i år også afsat tid til den vigtige sammenkomst og er sammen med sin seks måneder gamle søn prins Oscar rejst til USA.

Indtil videre har kronprinsesse Victoria blandt andet deltaget i et møde omkring flygtningesituationen i FN's hovedkvarter på Manhattan, besøgt "CapsuleShow", hvor hun har mødt svenske firmaer og været med til et temamøde med fokus på udfordringer inden for fødevareområdet.

Prinsesse Madeleine i hovedkvarteret

Kronprinsesse Victorias lillesøster, prinsesse Madeleine, er på banen for World Childhood Foundation. Hun har desuden deltaget i et seminar i FN's hovedkvarter omkring løsninger for, hvordan de globale udviklingsmål i større grad kan komme børnene til gode.

I New York er derudover også Jordans kong Abdullah og dronning Rania.

Selv om de mange kongelige er i byen samtidig, er det ikke sikkert, at de mødes.

Dronning Letizia sammen med lederen af UN Women, Phumzile Mlambo Ngcuka:

https://imgix.billedbladet.dk/26.02538826.jpg
Foto: AOP
https://imgix.billedbladet.dk/21.29547061.jpg
Foto: AOP

Læs mere om: