1. maj. 2016
Af Juliane Olsen

Kronprinsesse Victoria: Kong Carl Gustaf er afholdt far og bedstefar

Kronprinsesse Victoria og prins Oscar.
Foto: All Over
Kong Carl Gustaf har rundet 70 år, og kronprinsesse Victoria fortæller i et nyt interview, at han er afholdt som far og bedstefar.
Nok er han konge af Sverige, men han er også en helt almindelig far, og i anledningen af kong Carl Gustafs 70-års fødselsdag bliver der nu sat nye ord på hvordan. Det er kronprinsesse Victoria, der fortæller om sin far - en far, der selv voksede op uden en faderfigur i sin tid. Mors Dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter - Han er en meget afholdt far og bedstefar, siger hun ifølge Svensk Damtidning. LÆS MERE: Kong Carl Gustafs søster udgiver bog om barndomsminder

Kong Carl Gustaf har støttet

Kong Carl Gustafs egen far døde på tragisk vis, før han var fyldt et år, men det til trods er faderskabet altså faldet ham let. Prinsesse Madeleine er fuldstændig enig i, at kong Carl Gustaf er en ekstrem kærlig far, og hun fastslår, at han altid har været meget støttende. Døtrene har også mulighed for selv at vælge, hvad de havde lyst til at engagere sig i, men til gengæld er det ikke alt, han selv har været involveret i.

Kong Carl Gustaf er legesyg

Rygterne vil vide, at det er meget få bleer, kong Carl Gustaf i sin tid har skiftet på sine tre børn, kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip. Men de, som kender kongen, har til gengæld vidnet om, at han er en legesyg person med en veludviklet humoristisk sans. En brugbar egenskab, når man som han, er far til tre børn, som han ofte har taget med på fiske- og svømmeture i deres barndom.

Læs mere om: