Kronprinsesse Victoria: Vi samler meget skrald i vores familie

Kronprinsesse Victoria.

Kronprinsesse Victoria.

Foto: Martin Høien

Kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle gav et nap med i anledning af den store "Håll Sverige rent"-dag.

Lørdag, 21. september 2019 - af Malan Joensen

En af kronprinsesse Victorias store mærkesager er miljøet, og det er et fokus, hun også meget gerne vil give videre til sine børn.

Således bakker kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle op om den store "Håll Sverige rent"-dag lørdag - et initiativ, der er en del af den verdensomspændende "World Cleanup Day".

På svensk TV4 kunne man se, hvordan kronprinsessen og hendes dygtige datter var ude at samle skrald, og her fortalte Victoria, at omtanken for miljøet er noget, hun har med hjemmefra.

- Vi samler meget skrald i vores familie. Jeg er vokset op med, at skrald ikke skal være i naturen og med en far (Kong Carl Gustaf, red.), der altid er blevet irriteret over at finde skrald, og som har samlet det op, fortæller kronprinsesse Victoria til TV4.

TILBUD PÅ BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan!

TILBUD PÅ BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Hun understreger, at hun gerne vil lære sine børn den gode vane med at samle affald op i naturen og frem for alt sørge for, at det slet ikke havner der.

Ifølge TV4 er der 20.000 svenskere, der har tilmeldt sig den landsdækkende indsamling af affald i broderlandets smukke natur.

Se TV-klippet med kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle - klik her.