7. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Lille Oscar stillede Victoria et sjovt spørgsmål

Kronprinsesse Victoria og prins Oscar
Kronprinsesse Victoria og prins Oscar
Foto: Lars H. Laursen
På en hyggelig familiedag blev kronprinsesse Victoria udfordret på sødeste vis af sin søn prins Oscar.

Sveriges prins Oscar på fire år er en videbegærlig lille fyr, og han stiller skarpe spørgsmål.

Det fik hans mor kronprinsesse Victoria en prøve på, da hun og familien medvirkede i skønne tv-optagelser på Stockholms Slot på Sveriges Nationaldag i år.

Kronprinsesse Victoria på rundtur med Oscar

Victoria var i dagens anledning royal guide på slottet, og hun havde prins Daniel og parrets børn prinsesse Estelle og prins Oscar med på rundvisningen.

I den søde optagelse, som blev vist på den landsdækkende tv-kanal SVT samt på kongehusets sociale medier, kunne man se Estelle og Oscar løbe rundt i slotssalene fra den fine Lejonbacken til festsalen Vita havet.

Victoria fortæller om kongen

Det var især underholdende at høre Oscars kommentarer til de mange steder han så og hørte nyt om fortalt af mor Victoria.

– Oscar, ved du, hvad denne sal kaldes? Lovisa Ulrikas Spisesal. Det var altså denne dronnings spisesal, fortæller kronprinsesse Victoria i tv-klippet og peger på et portræt på væggen.

Victoria fortæller også om Karl XIV Johan, og hun kommer blandt andet ind på, at var en smule kuldskær.

– Han var jo franskmand, fra det sydlige Frankrig, og han var vant til varme. Så ved I, hvad han gjorde? Han tog imod sine statsråd fra sengen. Se, han har natskjorte på!

Estelle og Oscar i fin form

– Det var jo godt tænkt, lyder det fra Estelle, mens Oscar grubler over noget helt andet, og stiller sin mor et sjovt spørgsmål.

– Mor, hvordan ved du det?

Jo, ham prins Oscar er en skarp ung herre, der sagtens kunne blive en god journalist en dag.

Læs mere om: