26. jan. 2021
Af Marianne Singer

Nyt billede vækker glæde: Victoria stråler med stort smil

Kronprinsesse Victoria. 
Kronprinsesse Victoria.
Foto: Ritzau Scanpix
Kronprinsesse Victoria spreder glæder med nyt billede, som kongehuset har delt i forbindelse med hendes deltagelse i en stor konference.

Det tog ikke mange sekunder, efter at det svenske kongehus havde delt et nyt billede af kronprinsesse Victoria, før det strømmede ind med søde kommentarer og hjerte-emojier til hende på kongehusets sociale medier.

Kronprinsesse Victoria ser da også skøn ud med et stort smil på læben på det nye portræt, taget hjemme på Haga slott i forbindelse med hendes deltagelse i EU-projektet DUNC:s digitale slutkonference.

Samarbejde ved Østersøen

Under konferencen blev der sat fokus på et EU-finansieret projekt, som de seneste tre år har arbejdet med en mere bæredygtig turisme og styrkelsen af det lokale erhvervsliv ved fire af UNESCO's Verdensarvsområder omkring den sydlige del af Østersøen.

Står mit hjerte nær

Kronprinsessen bidrog undervejs med en fin og personlig hilsen.

"Som alumni ambassadør for Sustainable Development Goals (FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling, red.) er verdenshavenes fremtid og især det Baltiske Hav, et emne, der står mit hjerte nær, lød det blandt andet fra kronprinsessen, der understregede, at hun så DUNC-projektet som et godt eksempel på samarbejde omkring de udfordringer, der er fælles for området.

Spændende områder

Projektet DUNC (Development of UNESCO Natural and Cultural Assets) har i samarbejde med Karlskrona kommune haft fokus på følgende verdensarvsområder:

Flådehavnen Karlskrona i Sverige, Kulturlandskabet Søndre Øland i Sverige, Den kuriske landtange i Litauen og Wismar/Stralsund i Tyskland.

Kronprinsesse Victoria har siden 2016 været ambassadør for FN's bæredygtige verdensmål og siden 2019 haft særlig fokus på bæredygtighed indenfor hav- og fiskeriområdet.

Læs mere om: