Nyt fra hoffet: Sådan fejrer kong Carl Gustaf sin 75-års dag

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf ved dronning Margrethes 75-års fest i 2015. 

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf ved dronning Margrethes 75-års fest i 2015. 

Foto: Mega
Kong Carl Gustaf bliver fejret på sin 75-års fødselsdag sidst i april. Dog bliver det stadig en fejring påvirket af coronarestriktioner.

Hvis ikke der havde været en pandemi lige nu kunne kong Carl Gustaf snart have set frem til en stor og festlig 75-års fejring med familien og kongelige gæster fra ind- og udland.

Men der er stadig mange restriktioner, der skal overholdes i Sverige og derfor bliver den halvrunde fødselsdagsfejring noget anderledes.

Mere afdæmpet

Det er Svensk Damtidning, der har talt med hoffets kommunikationschef Margareta Thorgren om den forestående kongelige fødselsdag den 30. april. 

- Kongens 75-års dag bliver anderledes end den skulle have været. Nu bliver den fejret meget afdæmpet på grund af pandemien. Der er planer, men detaljerne omkring, hvad der kommer til at ske, vender vi tilbage med senere, siger Margareta Thorgren til Svensk Damtidning

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Blev fejret digitalt

Allerede sidste år blev kongens fødselsdagsfejring voldsomt påvirket af corona-situationen og blev fejret digitalt.

Kongen fejrede dengang også sin store dag med en lille middag på Stenhammar gods, hvor han på det tidspunkt havde isoleret sig, med blandt andre sin søster, prinsesse Birgitta, der boede hos kongeparret på det tidspunkt, og dronning Silvia.

Skete også for dronningen

Også dronning Margrethe måtte sidste år i april fejre sin 80-års dag på alternativ vis og blev hyldet med blandt andet søde videohilsener fra sin kongelige kreds, venner og børnebørn samt fejret af hele Danmark på tv. 

Ifølge Svensk Damtidning forventes det, at kong Carl Gustafs 75-års dag bliver markeret af det officielle Sverige og at der kommer nye officielle billeder af fødselaren. 

Håbet er også, at der muligvis vil være et mindre familiesammenkomst udendørs på dagen. 

Kongeparret er blevet vaccineret, men holder sig selvfølgelig stadig helt til myndighedernes anvisninger. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden