Torsdag, 25. februar 2021 - af Marianne Singer

Nyt fra kongehuset: Dette er Madeleines store drøm

Prinsesse Madeleine. 
Prinsesse Madeleine. 
Foto: Ritzau Scanpix
Prinsesse Madeleine har en drøm om at komme hjemme til Sverige til sommer, lyder det fra det svenske hof

Da prinsesse Madeleine opholdt sig i Sverige omkring årsskiftet 2019/2020, havde hun nok ikke forestillet sig, at det ville være sidste gang i meget lang tid, at hun kunne være tæt på sine forældre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, samt sine søskende, kronprinsesse Victoria og prins Carl Philip, og deres familier.

Men i marts brød coronakrisen for alvor løs, og prinsesse Madeleine og hendes mand, Chris O’Neill, måtte pludselig forholde sig til at bo i et af de værst ramte områder i USA, i Florida, hvad angår smitte.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ikke muligt at rejse hjem

Med de mange nye restriktioner, deriblandt på rejser, måtte Madeleine pludselig indstille sig på ikke at kunne komme hjem til Sverige, som hun plejer.

Og sådan er det stadigvæk mange måneder efter.

Trives i Miami

Heldigvis trives prinsesse Madeleine i Miami, hvor hun bor sammen med sin mand og parrets tre børn, prinsesse Leonore, 7, prins Nicolas, 5, og prinsesse Adrienne, 2.

Hun drømmer dog om at kunne komme hjem til Sverige snart. 

– Prinsesse Madeleine og hendes familie har det godt i Florida. Hun arbejder også med sin børnebog samt med Childhood digitalt. Selvfølgelig håber hun at komme hjem til Sverige denne sommer, hvis pandemien gør det muligt. Prinsessen holder kontakt med sin familie i Sverige digitalt, lyder det fra hoffets kommunikationschef, Margareta Thorgren, til BILLED-BLADET.

Madeleine debuterede sidste år som børnebogsforfatter med ”Stella og hemmeligheden”, der handler om børns rettigheder – noget, hun også arbejder med i World Childhood Foundation.

Har været hårdt

I SVTs “Året med kunga-familjen”, der blev sendt i december, fortæller prinsessen om tiden under corona i Miami.

– Vi har jo lidt strengere restriktioner her i Florida end hjemme i Sverige. Det har været ret hårdt, må jeg sige, hele foråret var vi tvunget til at være i lockdown i fem måneder – hvis nogen ville have sagt til mig, at børnene skulle holdes indendørs i fem måneder og knap nok kunne få lov at gå ud, vi skulle holde børnene hjemme og med hjemmeskoling fra otte til tre om dagen … Ja, jeg ved ikke, om jeg skulle begynde at grine eller græde!, siger prinsesse Madeleine ærligt i udsendelsen.

Blev nemmere

Efterfølgende blev alt dog nemmere igen, fortæller hun endvidere i “Året med kungafamiljen”.

– Men det er klart, at visse dage har været mere vanskelige end andre, og det var en udfordring at få Leonore og Nicolas til at sidde foran computeren og engagere sig i lektierne fra otte til tre om dagen. Men nu er det meget bedre, de er tilbage i skolen og er meget glade for at være sammen med deres kammerater igen, selv om de skal holde afstand. De skal have mundbind på hele tiden og må kun tage det af, når de spiser frokost eller har snacktime, og når de har fri, må de lege med hinanden – men ”six feet apart!”.

Kort før jul skrev Madeleine så en rørende besked på sin Instagram-profil, hvor hun understregede, hvor meget hun savner at komme hjem til Sverige.

“I år gør det mig trist, at jeg ikke har mulighed for at tage hjem, men mit hjerte er med hele Sverige!”

Hvis alt går vel, og coronarestriktionerne bliver ophævet, kan prinsesse Madeleine snart få sin drøm opfyldt om igen at være helt tæt på sin svenske familie.

Læs alt om prinsesse Madeleines situation i det nye nummer af BILLED-BLADET

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden