Pinlig Sofia-sag i Sverige: Carl Philip med klar udmelding

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip. 

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip. 

Foto: Mega
Mange svenskere er fortørnede over den måde, hvorpå en tv-journalist i en ny dokumentar tiltaler prinsesse Sofia.

Rigtig mange svenskere synes, at det er pinligt, at en tv-journalist i den nye dokumentar ”Prinsesse Sofia – Project Playgrund” siger ”du” til Sofia, når man jo faktisk bør tiltale den royale profil med ”De”.

Carl Philip og Sofia tager det roligt

For prinsesse Sofias mand Carl Philip er problemet med hensyn til "du" eller "De" dog ikke så stort.

Det har han udtalt sig om i et interview med Forsvarets personaleblad Forum, og det vender vi tilbage til et par linjer længere nede.

Prinsesse Sofia og journalist i Sydafrika

I Sofia-dokumentaren, der havde premiere den 3. september, kommer seerne med prinsessen og reporteren Renée Nyberg til Sydafrika, hvor prinsessen arbejder med et særligt projekt, der skal hjælpe børn og unge i fattige bydele udenfor Cape Town..

Gennem hele programmet har reporteren valgt at sige ”du” til prinsessen, og det synes mange viser disrespekt for traditioner og etikette.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Sådan reagerer Sofia

I dokumentaren fornemmer man dog på intet tidspunkt, at prinsesse Sofia har et problem med tiltaleformen, og for hendes mand prins Carl Philip er det altså heller ikke noget kæmpeproblem, hvis folk glemmer at sige ”De” til ham og prinsesse Sofia.

Helt i orden

I et interview med Forvarets blad Forum fortæller en smilende og afslappet prins Carl Philip, at man gerne må sige ”du” til ham, hvis man foretrækker det.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden