11. dec. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia deler privat billede og søde ord: Endelig skete det!

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia
Foto: Fredrik Sandberg/AFP/Ritzau Scanpix
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia var lykkelige for igen at kunne være med til at fejre årets Nobelprismodtagere. Den fine gallaaften har på grund af corona været aflyst de seneste år.

Nobelfesten er et af de absolutte højdepunkter i Sverige, og lørdag aften blev årets prismodtagere fejret på Stockholms Stadshus.

Med til den fornemme gallaaften var flere medlemmer af det svenske kongehus, blandt andre prins Carl Philip og prinsesse Sofia, som så fuldstændig forrygende ud på den store aften.

Fornem gallaaften

På grund af corona er det flere år siden, at den traditionsrige Nobelfest er blevet afholdt, og prinseparret var meget glade for endelig igen at kunne være med til fejringen.

- Efter nogle års pause fik vi endelig fejret Nobelprismodtagerne! Skriver prins Carl Philip og prinsesse Sofia på deres Instagram.

Nobelpriserne er opkalt efter den svenske opfinder Alfred Nobel, og de er blevet uddelt hvert år siden 1901. Priserne uddeles hvert år på hans dødsdag den 10. december.

Der bliver uddelt Nobelpriser inden for fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur samt økonomi. Derudover uddeles Nobels Fredspris også hvert år.

Læs mere om: