12. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Prins Daniel har fået nok: Nu må det stoppe

Prins Daniel og kronprinsesse Victoria.
Prins Daniel og kronprinsesse Victoria.
Arkivfoto: MEGA
For Sveriges prins Daniel er sport for både eliten og bredden en vigtig del af livet. I topsportens miljø er der i disse år store problemer, der skal løses.

Sveriges prins Daniel er selv en aktiv idrætsudøver, og for ham er sport for både eliten og bredden en vigtig del af livet.

I elitesporten er der i disse år store problemer, der skal løses, og prins Daniel vil gøre sit for at sætte fokus på problemerne og en mulig løsning.

Prins Daniel sætter gang i ny indsats

Derfor var prins Daniel mandag den 11. januar med til at åbne et nyt landsdækkende projekt fra Antidoping Sverige.

Antidoping Sverige er en netop stiftet organisation, som i år tager hul på at gøre op med den dopingkultur, der desværre stadig findes i flere dele af elitesportsmiljøet og efterhånden også i visse dele af breddeidrætten.

Prins Daniel holdt åbningstale hjemme fra Haga Slot i forbindelse med indvielsen af organisationens arbejde.

I talen gav han udtryk for, at han har fået nok af den udbredte dopingkultur, som skal ryddes af vejen.

Der skal være konsekvenser

- Idrætten er til for alle. Dér skal alle have mulighed for at deltage og konkurrere på lige vilkår. Bryder man reglerne, må man tage konsekvenserne. Og de konsekvenser skal også være de samme, uanset hvem man er, og hvor man kommer fra, sagde Daniel og fortsatte.

Endnu et skridt på vejen

- Vi vil alla have en ren, fin og fair idræt. Og skal vi nå frem til det, skal vi have et effektivt antidoping-arbejde overalt i verden. Den nye verdensomspændende antidoping-linje er yderligere et skridt på vejen mod det mål, lød det fra prinsen i hans tale.

Læs mere om: