Søndag, 18. oktober 2015 — af af Ulrik Ulriksen

Prins Nicolas har fået nyt våbenskjold med tre glade laks

De stolte forældre, prinsesse Madeleine og Chris O'Neill, med lille prins Nicolas, der nu har fået eget våbenskjold
De stolte forældre, prinsesse Madeleine og Chris O'Neill, med lille prins Nicolas, der nu har fået eget våbenskjold
Foto: All Over
Der er tre glade laks på svenske prins Nicolas’ nye våbenskjold, som er helt specielt i forhold til alle andre kongelige familiemedlemmers skjolde.

 Hvis man fulgte med i dåben af prins Nicolas i Drottningholms Slottskyrka for et par uger siden, så husker man nok, at den lille hovedperson ikke var i det bedste humør undervejs i den kirkelige ceremoni. Prins Nicolas græd ganske meget, mens hans mor prinsesse Madeleine og farmand Chris O’Neill sad med ham i kirken.

Anderledes smilende er de tre laks, som pryder det våbenskjold, prins  Nicolas nu har fået i forbindelse med dåben. På skjoldet er desuden Sveriges klassiske tre kroner og den gyldne løve, og i midten er våbenskjoldet prydet af Bernadotte-familiens skjold, som er brugt i royale sammenhænge siden 1818. Og så er vi tilbage ved lakse-trioen. For her adskiller våbenskjoldet til prins Nicolas sig fra alle andre kongelige børns i hans store familie.

Derfor laks til prins Nicolas

Laksene har ifølge svenske eksperter intet med lilleprinsens personlighed at gøre. Prins Nicolas skulle ganske vist ifølge sin familie helt privat være en glad fyr præcis som sine laks. De tre særlige fisk er dog brugt, fordi prins Nicolas har titel af hertug af Ångermanland. Og laks er en helt central ingrediens på det traditionelle og fornemme gamle flag og våbenskjold for landsdelen Ångermanland.

Læs også: Dåben af prins Nicolas

Prins Nicolas' våbenskjold med de tre glade laks

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden