Fredag, 10. juni 2022 — af Christinna Braun

Prinsesse Madeleine fylder 40: Efter turbulente år lever hun i dag det liv, mange kongelige drømmer om

Arkivfoto: Prinsesse Madeleine. 
Arkivfoto: Prinsesse Madeleine.
Foto: MEGA
Prinsesse Madeleine fylder 40 år den 10. juni.

Sveriges prinsesse Madeleine var i ungdomsårene centrum i Stokholms glamourøse jetsetmiljø, og af mange blev hun kaldt partyprinsessen.

Der er stadig fuld gang i prinsesse Madeleine, som den 10. juni fylder 40 år, men titlen som partyprinsesse er skiftet ud med karrierekvinde og mor med stort M.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det har dog ikke været et let vej til det liv med mand og børn, prinsesse Madeleine lever nu.

Den første forlovelse

Prinsesse Madeleine var 20 år, da hun hovedkulds forelskede sig i Jonas Bergstrøm, en eftertragtet ungkarl og advokat. Parret forlovede sig i 2009 og var virkelig et drømmepar.

Desværre viste det sig, at det nok netop kun var i drømmene, at alt var fryd og gammen mellem det unge par.

Mindre end et år efter, prinsesse Madeleine stolt havde fremvist sin diamantring på et pressemøde, var det en 21-årig norsk kvinde, Tora Uppstrøm, der tiltrak sig opmærksomheden. Den unge kvinde afslørede, at hun havde haft en hemmelig affære med prinsesse Madeleines forlovede. Skandalerne væltede ned over Jonas Bergstrøm, som også blev afsløret i at have brugt falsk navn i byen og være prinsessen utro gennem mange år.

Forlovelsen var brudt, skrev det svenske hof i en pressemeddelelse, og den yndige prinsesse Madeleine var hoppet ombord på en fly til USA.

Mødet med Chris O’Neill

Prinsesse Madeleine ville hele sit knuste hjerte i New York, og her skabte hun sig et mere anonymt liv og tilværelse, end det hun havde haft i Sverige, og her kunne hun arbejde intensivt med sin mor dronning Silvias velgørenhedsorganisation, World Child Foundation, hvor prinsessen i dag er æresnæstformand.

Der gik heller ikke længe, før hun mødte hun den mand, der fik hende til at svæve på en lyserød sky: Finansmanden Chris O’Neill.

Parret mødtes gennem fælles venner, og den 8. juni 2013 blev de gift ved et stort og eventyrligt bryllup i det kongelige kapel i Stockholm.

Godt ni måneder senere fødte prinsesse Madeleine deres første barn, prinsesse Leonore, og allerede året efter kom også prins Nicolas til. I 2018 blev yngstebarnet, prinsesse Adrienne født.

Læs mere og se billeder af prinsesse Madeleine og Chris O’Neills tre børn i linket herunder.

Det bedste fra begge verdener

I dag lever prinsesse Madeleine et liv, mange kongelige måske drømmer om.

Sin hverdag har prinsesse Madeleine med familien i Miami, hvor de har boet siden 2018. Her lever hun et mindre eksponeret liv, end hun ville have gjort i Sverige, men hun kommer stadig hjem til højtider og store fester i den kongelige familie.

Chris O'Neill har siden begyndelsen af forholdet med prinsesse Madeleine ønsket en mere privat tilværelse, og han takkede også nej til en prinsetitel ved brylluppet. Parrets børn kommer også til at kunne leve et mere privat liv end deres kusine og fætter, prinsesse Estelle og prins Oscar, børn af kronprinsesse Victoria.

I 2019 kom kong Carl Gustaf med lidt af en overraskelse. Prinsesse Madeleines tre børn og prins Carl Philips tre børn skulle ikke længere være en del af det såkaldte kongelige hus. De er naturligvis stadig en del af kongefamilien, men de skal ikke tituleres "kongelige højheder". Årsagen var, at kong Carl Gustaf gerne ville afrænse den kreds af medlemmer af den kongelige familie, som man kan forvente har offentlige opgaver for kongehuset.

Derfor vil prinsesse Madeleine og Chris O'Neills tre børn, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne, kunne leve mere privat og have en større frihed, hvilket også har været et ønske fra deres forældre.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden