Prinsesse Madeleine jubler: Indsamlede over seks millioner kroner til godt formål

prinsesse madeleine

Prinsesse Madeleine.

Foto: Mega

Det blev en stor succes for prinsesse Madeleine og dronning Silvia at være med til at arrangere velgørenhedsmiddagen i anledning af World Childhood Foundations 20-års jubilæum.

Fredag, 15. februar 2019 - af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Madeleine og dronning Silvia er begge stærkt engageret i arbejdet med organisationen World Childhood Foundation, som arbejder for at forbedre børns og unges rettigheder globalt. For 20 år siden grundlagde dronning Silvia den særlige velgørenhedsorganisation, der forleden fejrede 20-års jubilæum med en flot fest i Stockholm.

Madeleine og flere af hendes veninder var meget involveret i arrangementet, hvor man samlede penge ind til World Childhood Foundation. Den indsamling blev en stor succes.

Jublede over millionresultat

Sammen med veninderne Katarina von Horn, Louise Thott, Lovisa de Geer og Ingegerd von Porat stod Madeleine bag meget af det praktiske ved begivenheden, Det lykkedes at indsamle 8,2 millioner svenske kroner, som svarer til næsten seks millioner danske kroner. Det resultat fik for alvor Madeleine og flere andre til at juble. 

– Det var en fantastisk succes. Vi havde overhovedet ikke regnet med gaver i den størrelsesorden. Vi er meget, meget glade. Det vil gøre en stor forskel for os og for de børn, vi arbejder med, siger World Childhood Foundations kommunikationschef, Åsa Andreasson Åkerström, ifølge den svenske avis Expressen. 

En glad prinsesse Madeleine

Velgørenhedsmiddagen blev holdt på Restaurant Tyrol i det centrale Stockholm. Der var god underholdning på scenen, og stemningen var helt i top hele aftenen, hvilket gjorde prinsesse Madeleine og dronning Silvia meget glade. De indsamlede millioner skal gå til organisationens arbejde for at hjælpe børn, der for eksempel har været ofre for overgreb. 

Madeleine og Silvia er taknemmelige

– Indsamlingen betyder, at flere Childhood-projekter over hele verden kan fortsætte kampen for børn og kvinders rettigheder og mod seksuelle overgreb mod børn. Denne indsamlingsgalla resulterer i konkret og direkte hjælp. Dronningen og prinsessen er meget taknemmelige over dette, siger det svenske kongehus’ kommunikationschef, Margareta Thorgren, om den store aften.

 
Kronprinsesse Victoria