21. aug. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Madeleines ven i tårer efter svær beslutning

Prinsesse Madeleine
Prinsesse Madeleine
Foto: Martin Høien
For prinsesse Madeleine og mange andre svenskere er det en trist nyhed, at en af nationens helt store sportsstjerner har været tvunget til at tage en svær beslutning.

Prinsesse Madeleine og mange andre svenskere har netop fået en trist nyhed, da nationens store ishockey-stjerne, målmanden Henrik Lundquist, på et pressemøde har meddelt, at han efter mange år som en af verdens bedste i sin sport har valgt at indstille karrieren.

39-årige Lundquist, som er en af Madeleines gode venner, var i tårer, da han under pressemødet takkede sin familie og venner for støtte i alle årene som ishockeyspiller i verdenseliten.

Henrik Lundquist
Henrik Lundquist
Foto: Pontus Lundahl/ Ritzau Scanpix

Beslutningen om sot karrierestop kommer efter, at Henrik Lundquist sidste år via de sociale medier fortalte, at han efter i mange år at have haft milde hjerteproblemer, nu var tvunget til at lade sig operere og få en ny hjerteklap.

Madeleine og Henrik mødtes i New York

Prinsesse Madeleine og Henrik Lundquist blev i sin tid ifølge mediet Svensk Damtidning venner, da Madeleine boede i New York efter bruddet fra sin ekskæreste Jonas Bergström.

Kæmpe stjerne i USA

Dengang boede Henrik Lundquist i New York, hvor han var stjernen på byens store professionelle ishockeyhold New York Rangers.

Lundquist og prinsessen mødtes blandt andet i forbindelse med arrangementer i Madeleine og dronning Silvias organisation World Childhood Foundation, der har hovedkontor i New York.

Gode venner

Dengang fortalte Lundquist til den svenske avis Aftonbladet, at han og Madeleine var gode venner, og i 2010 var de på hold sammen, da der var velgørenheds-kapsejlads i Marstrand i Sverige – det såkaldte Match Cup Celebrity Race.

Læs mere om: