Onsdag, 26. august 2015 - af af Marianne Singer

Prinsesse Sofia får sin store hertugindedebut

Prinsesse Sofia til prinsesse Leonores dåb i 2014
Prinsesse Sofia til prinsesse Leonores dåb i 2014.
Martin Høien / BILLED-BLADET
Knap tre måneder efter prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup tager de nygifte onsdag på deres første, officielle rejse sammen.

Efter en vidunderlig bryllupsfejring i Stockholm og romantiske hvedebrødsdage på Fijiøerne sammen med prins Carl Philip, kaster Sveriges prinsesse Sofia sig nu for alvor ud i de kongelige pligter.

Ved hendes side er prins Carl Philip, som helt sikkert vil gøre sit bedste for, at hun føler sig godt tilpas, når de onsdag eftermiddag begynder en rundrejse i deres hertugdømme Värmland. Amtet er beliggende midt i Sverige og grænser op til Dalarnas län, hvor Sofia er vokset op.

LÆS MERE: Prinsesse Sofia på første opgave som kongelig

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip klar til første officielle rejse sammen

Det er parrets første officielle rejse sammen som ægtepar, og der venter dem masser af spændende oplevelser, som BILLED-BLADET følger på tæt hold.

Undervejs vil der blandt andet være naturoplevelser, värmlandske delikatesser og bådture på programmet.

Det første arrangement byder på grønne omgivelser, når prinseparret indvier det nye naturreservat Byamossarna i Arvika kommune som protektorer for området. Protektionen er en bryllupsgave fra Värmland.

Få timer efter venter der parret et visit i forfatteren Selma Lagerlöfs elskede barndomshjem, slægtsgården Mårbacka tæt på den lille, svenske by Sunne. Her får prinseparret deres egen, private rundvisning.

Dagen slutter af med en hyggelig middag i Residenset i Karlstad med landshövding, på dansk statsamtmand, Kenneth Johansson og hans hustru Viola som værter.

VIDEO: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia fik Stockholm til at juble 

Fuldt program begge dage

På dag to er programmet mere tætpakket, og prinseparret skal på bådtur på den ca. 460 kilometer lange flod Klarälven gennem Karlstad. De besøger også den populære bypark, Mariebergsskogen, hvor de vil blive vist rundt og vandre langs med gangstierne.

Et af dagens højdepunkter bliver sikkert frokosten med Hushållningsselskabet, hvor lokale kokke vil tilberede maden, men også lade Sofia og Carl Philip forsøge sig i køkkenet.

Senere på eftermiddagen kan royale fans glæde sig til at få et glimt af de kongelige gæster, når prinseparret besøger Stora Torget, et af Sveriges største torv, i det centrale Karlstad.

Efter et virksomhedsbesøg er sidste punkt på programmet endnu en dejlig bådtur, denne gang i Kristinehamn, hvor de kommer til at nyde en sejltur hen til café Pärlan. Her venter der dem kunstnerisk fordybelse, når de bliver guidet rundt om en af verdens største Picassoskulpturer og besøger en tilhørende udstilling.

SE BILLEDERNE: Prinsesse Sofia gennem tiden

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden