Mandag, 31. august 2020 - af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Sofia går sine helt egne veje

Prinsesse Sofia.
Prinsesse Sofia.
Arkivfoto: MEGA
Sveriges prinsesse Sofia har vist stor karakter det seneste års tid, og hun er på mange måder gået sine helt egne veje.

Sveriges prinsesse Sofia går sine egne veje og har gang på gang vist, at hun er folkets prinsesse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det har især været et hit, da hun fik sig en efteruddannelse som sundhedsassistent, så hun kunne hjælpe til på et plejehjem under coronakrisen i foråret.

Prinsesse Sofia imponerer

Prinsesse Sofia har i flere år været engageret i arbejdet på Sophiahjemmet som en del af bestyrelsen, men det er i rollen på gulvet, hvor hun gør rent, desinficerer senge og hjælper til i køkkenet, at hun viser, hvem hun virkelig er.

Sofia har sammen med sin mand prins Carl Philip og deres to sønner Gabriel og Alexander nydt en lang sommerferie, men nu kalder arbejdet igen.

Det svenske kongehus’ kommunikationschef Margareta Thorgren har bekræftet, at Sofia igen skal på deltidsarbejde som sundhedsassistent på Sophiahjemmet.

Hun er et stort forbillede

Den svenske avis Expressen leverede i første omgang nyheden, og på de sociale medier hyldes prinsesse Sofia.

- Stort forbillede og en klog beslutning i disse tider. Imponeret af dig Sofia, lyder det i en kommentar, mens en anden skriver ”Al hæder til vores prinsesse”.

Om blot et par dage trækker Sofia igen i sundhedsuniformen og tager en ny tørn på privathospitalet og plejehjemmet Sophiahjemmet i Stockholm.

Sofia fortsætter

– Ja, prinsesse Sofia fortsætter sit arbejde på Sophiahjemmet og begynder sit deltidsjob igen i september. Hun glæder sig til det, siger den kongelige kommunikationschef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning.

Meget mere i BILLED-BLADET

I BILLED-BLADET kan du læse om kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, som fortæller om prins Joachim, og så har vi talt med prins Nikolai, der fylder 21 år i fredags.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden