20. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Sofia hyldes i hele verden

Prinsesse Sofia.
Prinsesse Sofia.
Arkivfoto: MEGA
Sveriges prinsesse Sofia har imponeret alle med et helt unikt initiativ midt i coronakrisen. Det får hun nu stor anerkendelse for internationalt.

Prinsesse Sofia har gennemgået en kort og effektiv uddannelse i det svenske sundhedsvæsen og har været i aktion for at hjælpe plejepersonalet på privathospitalet Sophiahjemmet i Stockholm midt i den vanskelige coronakrise.

Prinsesse Sofia hyldes

Prinsesse Sofias nye opgave får anerkendelse overalt i verden.

Verdenssundhedsorganisationen WHO’s leder, Tedros Adhanom Ghebreyesus, skriver på sociale medier, at prinsessen inspirerer sine landsmænd og -kvinder, og også det engelske medie Daily Mail hylder Sofia, ligesom man i avisen India Daily rapporterer om, at den svenske prinsesse er trukket i arbejdstøjet på et sygehus.

USA er vilde med prinsesse Sofia

Det er den svenske avis Expressen, som har holdt øje med reaktionerne ude i den store verden, og det er i den forbindelse også blevet bemærket, at amerikanske medier er vilde med Sofias nye initiativ.

Prinsesse Sofia deltog for nylig i et kursus på privathospitalet Sophiahjemmet i Stockholm, hvor hun er blevet oplært i at aflaste personalet på en plejeafdeling, hvilket det svenske kongehus annoncerede via de sociale medier.

Det drejer sig om en lynuddannelse over tre intense dage.

Protektor for Sophiahjemmet

Prinsessen er protektor for Sophiahjemmet, og i disse coronatider ønsker hun at engagere sig i sundhedsvæsenet og forsøge at bidrage og hjælpe til med denne store arbejdsbyrde.

Sofia kommer ikke i kontakt med patienter

Sofia vil i sit nye virke ikke komme til at have direkte kontakt med patienter.

Hun skal desinficere forsyninger, arbejde i køkkenet eller med rengøring.

Dermed aflaster hun det erfarne plejepersonale, som kan bruge deres dyrebare tid til tage sig af patienterne.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb16-forsider_7.jpg

Læs mere om: