14. feb. 2017
Af Juliane Olsen

Romantiske prins Daniel: Friede til kronprinsesse Victoria på Valentinsdag

Kronprinsesse Victoria, prins Daniel
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel den 24. februar 2009, da de offentliggjorde deres forlovelse. Det skete 10 dage efter frieriet.
Foto: AOP
Der var romantik i luften på Valentinsdag for otte år siden, da prins Daniel tog mod til sig og friede til kronprinsesse Victoria.

Tirsdag er det Valentinsdag, og det er en dag, der har stor betydning for alverdens par, der ønsker at fejre deres kærlighed. Det gælder også for det svenske kronprinsessepar, der faktisk blev forlovet på denne dag for otte år siden.

- Det var en fantastisk atmosfære, men jeg var selvfølgelig lidt nervøs, siger 43-årige prins Daniel om scenen for sit frieri.

Prins Daniel var usikker på svar

På forhånd havde han selvfølgelig spurgt kong Carl Gustaf om lov til at få kronprinsesse Victorias hånd, skriver Svensk Damtidning.

Herefter gik parret en tur i den snedækkede slotspark, mens isen knirkede i baggrunden, og så kom spørgsmålet.

LÆS MERE: Kronprinsesse Victoria og hendes mand er mest populære

Prinsen fortæller i dag, at han selvfølgelig håbede på et ja, men at han på forhånd ikke var helt sikker på, hvad svaret ville blive.

Parret fejrer forlovelsesdag

Det fortalte han ved den efterfølgende pressekonference, men heldigvis lød der et klart ”Ja, ja, jaaa!” fra kronprinsesse Victoria.

Således gik det til, at kronprinsesseparret tirsdag kan fejre deres forlovelsesdag og frieriet, der fandt sted 14. februar 2009.

Nyt familiebillede: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel sender julehilsen med børnene

Hvad der siden er sket, kan de fleste huske, og det er blevet til mange dejlige kærlighedsstunder igennem årene.

Læs mere om: