Tirsdag, 15. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Silvia om sin mors sygdom: Det var vanskelige år

dronning Silvia
dronning Silvia
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Med stort engagement talte dronning Silvia til stor digital International Alzheimers konference.

Sveriges dronning Silvia talte meget engageret til en stor international Alzheimers konference med deltagelse af eksperter fra hele verden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Silvia havde noget på hjerte

På den digitale konference var der fokus på behandling af patienter med Alzheimers og demens.

I sin tale til konferencen havde dronning Silvia noget på hjerte.

- Aldrig før har vi haft så stor viden om demenssygdomme, som vi har i dag. Og aldrig tidligere har der været større vilje til og beslutsomhed for at bekæmpe disse lidelser. Det fylder mig med håb. Vi har alle brug for en bedre verden for dem, der lever med demens. og deres familier og jeg er stolte over at se, at vi sammen arbejder henimod dette mål., sagde Silvia blandt andet, og hun kom også ind på sine personlige erfaringer med den forfærdelige lidelse.

Dronningens mor var syg

- Det er et emne, der har en særlig plads i mit hjerte. I 1990’erne så jeg min mor lide af Alzheimers. Det var vanskelige år for min mor, men også for alle os, der elskede hende. Selvom denne oplevelse var smertefuld, så lærte den mig meget. Og det var begyndelsen på mit personlige engagement for at forbedre behandlingen og plejen af ældre borgere og patienter med demens., lød det fra Sveriges dronning Silvia.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden