Silvia står frem: Jeg vil takke alle

Dronning Silvia

Dronning Silvia

Foto: Ritzau/Scanpix
For dronning Silvia har det været vigtigt at sende en stor tak i en særlig anledning.

Sveriges Dronning Silvia leverede en tale til den digitale konference Allergilyfte.

Konferencen blev arrangeret af Astma- og Allergiforbundet, som Silvia er protektor for.

Dronning Silvia takkede

I løbet af dagen deltog eksperter og medlemmer fra Astma- och allergiforbundet for at lytte til aktuel kundskab om astma, allergi og udviklingen indenfor forskning på området.

- Jeg vil takke alle jer, der deltager i Allergilyftet. Sammen gør I en forskel for alle, der lever med allergier i dag, sagde dronningen blandt andet og havde meget mere på hjerte.

Fokus på børnene

- For mange børn med allergi og forældre med allergiske børn er aktiviteter, som andre oplever som sjove en kilde til uro: At fejre fødselsdag med kammerater, at spille fodbold udenfor om foråret, eller at hente mad i skolekantinen indebærer en risiko for at blive udsat for det, man er allergisk for, sagde Silvia, der også satte fokus på, at allergi kan ramme børn hårdt på flere måder.

- Mange børn føler sig anderledes og begrænses i deres hverdag, lød det fra dronningen i talen, der indledte allergi-konference.

Pas på de ældre

Silvia kom også ind på ældre med allergi-problemer.

For dronningen er det vigtigt, at man har stor fokus på, at ældre med allergi modtager den rigtige pleje og kan færdes i allergisikre miljøer.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden