Onsdag, 29. januar 2020 - af Malan Joensen

Sød gestus: Derfor gav kronprinsesse Victoria sin plads i flyet væk

Kronprinsesse Victoria.
Kronprinsesse Victoria.
Arkivfoto: Hanne Juul
Kronprinsesse Victoria var i Polen for at markere 75-året for befrielsen af kz-lejren Auschwitz.

Kronprinsesse Victoria var sammen med en lang række kongelige og statsoverhoveder fra hele Europa i Polen mandag for at markere 75-året for befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz.

En delegation af Holocaust-overlevere og repræsentanter for det officielle Sverige samt kronprinsesse Victoria fløj til Polen i to svenske såkaldte regeringsfly, men kun det ene var i stand til at flyve retur til Sverige efter højtideligheden.

Derfor måtte kronprinsesse Victoria ganske uventet overnatte i Polen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det fortæller det svenske kongehus' kommunikationschef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning.

- For at alle overlevende skulle kunne komme hjem, afstod kronprinsessen sit flysæde, fortæller kommunikationschefen og tilføjer, at der var mange af kz-overleverne og deres ledsagere, der var meget taknemmelige for det. 

- Men det havde været en lang dag for de overlevende, med meget stærke følelser, og de er ældre. Så kronprinsessen var bekymrede for dem og syntes, at det var en selvfølgelighed, at de skulle kunne komme hjem.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Det var en teknisk fejl på flyet, der gjorde, at det ikke kunne flyve, og det er ifølge ugebladet tredje gang på kort tid, at flyet ikke kan bruges.

Margareta Thorgren fortæller, at kronprinsesse Victoria heldigvis ikke havde nogen officielle opgaver dagen efter, men at det i stedet var planen, at hun skulle være på kontoret.

Kronprinsessen fløj hjem fra Polen dagen efter med almindeligt rutefly med et skift i Warzawa.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden