Tirsdag, 4. februar 2020 - af Marianne Singer

STÆRKT: Kronprinsesse Victoria hylder særlig faggruppe

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria. 
Foto: Mega
Svenske kronprinsesse Victoria fremhævede under en stor konference den gruppe mennesker, der gør en kæmpe forskel for kræftramte mennesker.

- Igen, et varmt tak til jer, der gør en så stor forskel for så mange mennesker.

Sådan sluttede kronprinsesse Victoria den stærke og personlige tale, hun holdt under markeringen af ti-året for Sveriges kræftstrategi.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vigtig støtte

Forinden havde kronprinsesse Victoria fremhævet det kyndige og engagerede plejepersonale, der i det daglige drager omsorg for mennesker med kræft. 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Det er dem, der driver udviklingen fremad - og det er dem, som vi er her for at hylde i dag, lød det fra kronprinsesse Victoria, der derefter fortalte om egne personlige oplevelser.  

- Præcis som mange andre i vort land har jeg venner og slægtninge, der er ramt af kræft. Alle fortæller det samme: når man er allermest angst og føler sig udleveret, når man er ensom med sin sygdom, så betyder det alt, hvordan man bliver mødt, sagde hun.

Formidler håb

Kronprinsesse Victoria fortsatte:

- Det kan være sygeplejersken, der formidler håb, selvom det ser sort ud. Eller lægen, der lægger prestigen til side og tager imod hjælp fra en kollega. 

- Den slags engagement og professionalisme kan været alt afgørende for, om man orker at kæmpe videre - for sig selv og for nogen, som man elsker, sagde Victoria og uddelte derefter priser til Årets processleder og Årets kontaktsygeplejerske. 

Vigtigt publikum

Der deltog omkring 800 fagmennesker i konferencen, der var arrangeret af Karolinska institutet i Solna. 

Kronprinsesse Victoria deltog som protektor for Cancerfondens Rosa Bandet-kampagne.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden