Lørdag, 7. august 2021 - af Ulrik Ulriksen

Stor skuffelse for Silvia og Carl Gustaf

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Foto: Martin Høien
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia er meget optaget af at følge de svenske atleter under De Olympiske Lege. Det kan dog godt være hårdt at være sportsfan.

Det kan godt være, at mange danskere hænger med næbbet, efter vores elskede håndboldherrer knebent tabte OL-finalen til Frankrig i dag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er dog intet imod, hvad svenske fodboldfans oplevede for et døgn siden, da deres kvindelandshold var i OL-finalen mod Canada.

Carl Gustaf og Silvia troede på guld

Sveriges stærke kvindelandshold i fodbold var inden OL-finalen udråbt som guldfavorit af kong Carl Gustaf, der sammen med dronning Silvia fulgte guldkampen, som svenskerne indledte helt perfekt.

Op til finalen antydede kongen, at kvindelandsholdet ville snuppe OL-guldet og dermed være favorit til at vinde årets fineste svenske sportspris "Bragdguldet".

Sveriges kvinder kom da også foran 1-0. på et fint mål

Sverige var klart det bedste hold, men Canada fik møvet sig ind i matchen og udlignede til 1-1, og efter forlænget spilletid skulle guldfinalen afgøres på straffespark.

Her så det længe ud som om, at Sveriges kvinder ville vinde, men Canadas målvogter reddede mirakuløst svenskernes sidste spark, og da canadierne efterfølgende scorede lidt heldigt, blev guld til sølv for Sveriges kvindelige fodboldlandshold.

Stor skuffelse

Nederlaget var en kæmpe skuffelse for spillerne og de mange fans, heriblandt kong Carl Gustaf og dronning Silvia, der dog har sendt trøstende sølvhilsen til de stakkels fodboldkvinder, der var knuste efter guldet gled dem af hænde.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden