5. jun. 2019
Af Niels Burgos

Strålende lykkelig prinsesse Madeleine udgiver sin første bog

Prinsesse Madeleine
Prinsesse Madeleine
Foto: Ritzau Scanpix
Så kom dagen, da prinsesse Madeleine sendte sin første børnebog på markedet.

Sommeren viste sig fra sin smukkeste side, da en solbrun og storsmilende prinsesse Madeleine mødte pressen i Stockholm. Det var tre måneder siden, prinsessen, der nu bor i Florida med mand og børn, sidste havde været hjemme i Sverige - og anledningen var da også helt speciel for den smukke prinsesse, der netop denne dag blev præsenteret som "Madeleine Bernadotte". Det er nemlig det navn, hun har anvendt som forfatternavn på sin nye børnebog "Stella och hemligheten".

https://imgix.billedbladet.dk/bog.jpg
Foto: Privat

Det har været lærerigt

Prinsessen Madeleine henvender sig med bogen til børn i alderen mellem syv og 10 år - og selvfølgelig deres forældre! - og i "Stella och hemligheten" tager prinsesse Madeleine fat på så vigtige emner som integritet, selvtillid og tillid til andre.

Bogprojektet har været en hjertebarn for prinsessen - men hun indrømmer, at skriveprocessen har været længere, end hun regnede med. - Jeg troede, det ville gå meget hurtigere. Men jeg er også så utålmodig. Og det har utrolig lærerigt, siger prinsesse Madeleine.

https://imgix.billedbladet.dk/20190604-202402-5_51mb.jpg
Prinsesse Madeleine
Foto: Ritzau/Scanpix

Madeleine på lydbogen

- Jeg håber virkelig, at bogen kan blive en slags nøgle. Både til at man kan sætte sig sammen og have en hyggelig stund - men også til at man kan få snakket om de vigtige emner, siger Madeleine.

Det er dronning Silvias børnerets-organisation World Childhood Foundation, der står bag bogen, som udgives på forlaget Bonnier Carlsen. Madeleine har fået assistance af medforfatteren Marie Oskarsson og Stina Lövkvist, som har skabt bogens illustrationer.

Bogen udsendes også som lydbog - og Madeleine afslører, at hun selv har indtalt velkomsthilsnen på lydbogen.

https://imgix.billedbladet.dk/mad_0.jpg
Prinsesse Madeleine
Foto: Privat

Læs mere om: