Onsdag, 13. maj 2015 - af Lene Skriver Bak

TILLYKKE: Prins Carl Philip fylder 36 år

Erika Gerdemark / kungahuset.se
Med bare en måned til sit bryllup kan prins Carl Philip fejre sin 36-års fødselsdag

Om præcis en måned siger prins Carl Philip ja til sin Sofia i Slotskirken i Stockholm, men inden den store dag kan prinsen fejre sin sidste fødselsdag som ungkarl. Onsdag runder han nemlig de 36 år.

Da han blev født i 1979, var han kronprins, men den titel besad han kun i syv måneder - frem til 1. januar 1980, hvor en grundlovsændring trådte i kraft. Dermed blev han prins Carl Philip, og hans storesøster Victoria overtog den øverste plads i tronfølgen.

LÆS MERE: Prins Carl Philip og hans kommende prinsesse opretter fond

Veluddannede prins Carl Philip

Prins Carl Philip er reserveofficer i Søværnet, uddannet inden for landbrug og har desuden studeret grafisk design i USA.

Prinsen, der blandt andet er protektor for Volvo Ocean Race og organisationen Lilla Barnets Fond, har flere officielle pligter og deltager for eksempel altid ved Nobelprisfestlighederne og fejringen af Sveriges nationaldag. Desuden har prins Carl Philip flere opgaver, der relaterer sig til Värmland, som er prinsens hertugdømme.

LÆS MERE: Prins Carl Philip vil stoppe mobning

Ingen officielle fødselsdagsplaner

Det svenske kongehus har ikke officielle planer for fejringen af prins Carl Philip på hans fødselsdag. Hvis man ønsker at sende en hilsen, kan man gøre det på kongehusets Facebook-side, oplyser hoffet.

Der har da også allerede været stor festivitas i forbindelse med brylluppet, der venter lige om hjørnet.

For nylig blev prinsen kidnappet af sine kammerater og "bortført" til Grækenland, hvor han tilbragte en weekend på polterabend.

LÆS MERE: Se prins Carl Philip og Sofias nye monogram

Prins Carl Philip klar til bryllup

Frem mod brylluppet skal parret lyses for, og på selve dagen vil Stockholm formodentlig være fyldt med flagende og glade svenskere, der vil fejre prins Carl Philip og hans Sofia.

Parret skal giftes i slotskirken ved Stockholms slott sidst på eftermiddagen d. 13. juni, og efterfølgende vil der være karettur rundt i byen inden middagen, der skal indtages på Stockholms slott.

LÆS MERE: Prins Carl Philip og Sofia skal giftes kl. 16.30

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden