22. feb. 2013
Af af Charlotte Højlund, Ude og Hjemme, Aller Media

Livsstil - 10 tips til en bedre rejse med børnene

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-godrejse-medboern-aop.jpg
Uanset om du og din familie skal med fly eller pakker bilen og kører mod Alperne eller de norske fjelde i vinterferien, kan rejser med børn være lange. Her kommer 10 tips til at gøre turen lidt sjovere – for både voksne og børn.

Charlotte Højlund er mor til syv, foredragsholder og forfatter til bogen 'Moar - sådan får du hvilepuls i hverdagen'.

Her kommer hun med en række gode tips til, hvordan man kan rejse med sine børn uden skrig og skrål, hvad enten man rejser med bil eller fly.

Pak med omtanke

1. Husk rigelig underholdning. Små bøger med klistermærker, tusser og pixibøger hitter hos de små, elektronisk underholdning og bøger er godt til de lidt ældre.

2. Udnyt, at gammelt med tiden bliver nyt. Du behøver ikke nødvendigvis købe en masse, for børn glemmer, hvad de har. Kig i kasserne på loftet.

3. Tag barnets dyne, en pude eller et tæppe, som barnet er trygt ved, med. Rejs om muligt om aftenen, så barnet kan sove på turen.

4. Pak et sæt skiftetøj i håndbagagen - også til forældrene, hvis uheldet er ude. Pak også gode snacks, som barnet kan lide. De kan være en god afleder undervejs.

5. Brænd krudtet af inden flyveturen. Mange lufthavne har legeområder, hvor der kan leges og tumles, inden børnene skal sidde stille i flere timer.

6. Hold pauser. Både børn og voksne har godt af at strække benene på en længere biltur.

7. Slap af og lad være med at bekymre dig. Hvis vi bekymrer os eller stresser, vil børnene også gøre det.

8. Doser underholdningen, så det kommer lidt ad gangen. Når barnet igen keder sig, kan du hive noget nyt frem.

9. Husk, at alt kun er en overgang. Vælger barnet alligevel at skrige sig gennem en del af flyrejsen, er det ikke verdens undergang, og det holder op igen. Og selv om det føles sådan, kan man altså ikke høre barnet i hele flyet.

10. Undgå propper i ørerne. Babyer skal ammes under start og landing. De lidt større børn kan få juicebrikker, bolsjer, en slikkepind eller lignende.

LÆS OGSÅ: På udeoghjemme.dk får du gode idéer til leg og motion for hele familien i vinterferien

LÆS OGSÅ: Læge Jerk W. Langer giver gode råd til at klare flyveturen på udeoghjemme.dk