Mandag, 20. august 2012 - af af Kasper Skov Jensen/Newsdesk

Livsstil - 29 råd mod stress

Arkivfoto: AOP
Disse enkle råd kan hjælpe dig med at slappe af

Indbakken er fyldt med mails og det, der engang var dit skrivebord er nu dækket af endeløse bunker af papir. Det kan være stressende at vende tilbage på jobbet efter sommerferien, men du kan selv gøre noget for at geare ned.

Health.com har samlet 29 gode råd mod stress. Du kan bruge et om dagen, eller bare nøjes med de mest afslappende.

1. Skru op for musikken: God og høj musik øger blodgennemstrømningen til hjertet.

2. Mediter: Meditation nedsætter risikoen for blodpropper i hjertet med 47 procent, konkluderede en undersøgelse i 2009.

3. Dyrk yoga: Bare 10 minutters yogaøvelser får dig til at slappe helt af.

4. Grin mere: Latter er ikke kun for sjov, den har også en beroligende virkning.

5. Få en mini-pedicure: Med over 7.000 nerveforbindelser i fødderne, bliver der udløst antistress-hormoner når du forkæler dem.

6. Smil: Lykkecentrene i hjernen bliver stimuleret, når du smiler - også selvom det ikke er ægte.

7. Dyrk sex: Lagengymnastik styrker dit immunforsvar, giver en afslappende følelse og får dig til at sove bedre.

8. Sluk for elektronikken: Drop din mobiltelefon, tablet og hvad du ellers har af dimser et par minutter om dagen. Slap af og nyd lyden af stilhed.

9. Yoga med fantasi: Forestil dig et afslappende, afsidesliggende sted mens du dyrker yoga.

10. Spis chokolade: En lille smule mørk chokolade gør dig i godt humør, og nedsætter antallet af stresshormoner i kroppen.

11. Træk vejret med et 'ha': Stå eller sid behageligt. Åben din mund og lav en 'ha'-lyd, mærk følelsen bagerst i halsen. Luk derefter munden og forsøg at lave den samme lyd. Du udånder gennem næsen, fordi munden er lukket - og lyden forandrer sig.

12. Få en god massage: En god massage løsner ømme muskler op og forbedrer immunforsvaret.

13. Græd: De fleste får det bedre af at give tårerne frit løb.

14. Tag et karbad: Fyld badekaret med dejlig varmt vand og masser af dejlige olier.

15. Hold en planlagt pause: Skriv det ind som en fast, og ufravigelig, del af din kalender, at du skal holde 10 minutters pause for dig selv hver dag.

16. Mal et værelse: Find malerullen frem og gå i gang med at male et værelse derhjemme. Du kan også flytte rundt på møblerne. Tilføj gerne noget blåt, enten på væggene eller i indretningen. Farven blå virker beroligende.

17. Skriv bekymringer ned: Ved at skrive dagbog over dine bekymringer får du tømt hovedet, og et bedre overblik over dem dagen efter.

18. Planlæg en skøn ferie: Bestil tid på et kursted og nyd afslappende og afstressende behandlinger, hvor du er i fokus.

19. En ting ad gangen: Det bliver svært at overskue, hvis du tænker over alle de ting du skal nå på én gang. Tag en ting ad gangen og glæd dig over, at der nu er et punkt mindre på listen.

20. Et fast tryk: Ifølge kinesisk medicinlære slapper du bedre af, hvis du med fast hånd trykker i 30 sekunder på et sted mellem din tommel og pengefinger.

21. Spis varieret: Vær opfindsom i køkkenet og spis noget nyt. Gerne fødevarer, der har et højt indhold af omega3-fedtsyrer og antioxidanter som eksempelvis laks.

22. Stik af: Tag væk en weekend og lav noget som du har det dejligt med.

23. Den usmarte smartphone: Gem din smartphone væk og lad være med at chatte på Facebook, mens du besvarer mails.

24. Glem det perfekte: Drop forestillingen om det perfekte. Det er ikke verdens undergang, at der er lidt rodet derhjemme eller at du ikke fik løbet turen på 10 kilometer i morges.

25. Lad arbejdet være: Du er ikke ordentligt til stede, hvis du tænker på dit arbejde når du har fri. Sørg for at skrive ned osv. så der er styr på morgendagen.

26. Læg hænderne på maven: Hvis du har svært ved at sove kan du lægge hænderne på maven og tage dybe vejrtrækninger. De rolige bevægelser får kroppen til at slappe af, og baner vejen til drømmeland.

27. Rygøvelser: Læg dig på ryggen, sæt benene op og koncentrer dig om at trække vejret.

28. Prøv naturmedicin: Noget naturmedicin, som for eksempel kamille, har en afstressende virkning,

29. Skændes ordentligt: Nogle gange ender du i et skænderi, men prøv at opfør dig civiliseret. Råben og skrigen fører intet godt med sig.


Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden