Lørdag, 16. juni 2012 - af af Lisbeth Madsen/Newsdesk

Livsstil - Børne-institutioner du skal undgå

Arkivfoto: AOP
Rod, støj og beskidte børn. Tager institutionen sig ordentligt af dit barn? Sådan ser du, om børnehaven eller vuggestuen er god nok

Dit barn opholder sig måske otte-ni timer om dagen i sin institution, så det er vigtigt, at der bliver draget omsorg og taget vare på dets behov.

Det er desværre ikke altid tilfældet, og derfor er det vigtigt, at du som forælder tager ansvar og lægger mærke til, om pædagogerne og ledelsen gør deres arbejde ordentligt.

Visse områder er helt centrale for børnenes trivsel, og børnepsykolog Margrethe brun Hansen og professor Charlotte Ringmose kommer med en række punkter, du bør være særlig opmærksom på til Søndagsavisen.dk

Her er fem udvalgte ting du skal være obs på:

Hvis hygiejnen ikke er i orden, og du ofte henter et barn, der ikke er blevet tørret om munden og næsen og ikke har fået skiftet ble.

Hvis dit barn lærer at tale grimt i institutionen, kan det være noget, der kommer fra personalet. Læg mærke til, om der er en grim tone pædagogerne og børnene imellem.

Hvis pædagogerne ikke hilser pænt på dig og dit barn og tager imod det med åbne arme, men snarere ignorerer jer.

Hvis der er megen støj og uro, og børn der græder, uden nogen tager sig af det, kan det skyldes svigt fra pædagogernes side og dårlig konfliktløsning.

Hvis der roder og er fyldt med legetøj, der er i stykker, er der tegn på, at den fysiske omsorg halter.

Kilde: Søndagsavisen.dkSeneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden